fbpx
Компанія Prevail Partners розширює можливості корабля MRV

Компанія Prevail Partners розширює можливості корабля MRV

Велика Британія Європа Королівський ВМФ Великої Британії Світ Суднобудування Флот

Компанія Prevail Partners вдосконалює дизайн, та розширює перспективні можливості багатоцільового корабля MRV, що пропонується Королівському військовому флоту Великої Британії.

Про це повідомляє Naval Technology.

Багатофункціональний корабель (MRV) Prevail Partner, спроектований на базі судна FSG 4100 Roll-on Roll-off (RoRo), проект став каталізатором для британської концепції Littoral Strike Ship, про яку вперше було оголошено в лютому 2019 року.

В основі дизайну корабля лежить багатофункціональність; Prevail стверджує, що Littoral Strike Ship може використовуватися в якості центру для проведення спеціальних операцій із залученням спеціальних бойових підрозділів, надання гуманітарної допомоги та допомоги при стихійних лихах. Також, судно можна використовувати і в якості госпітального та корабля постачання і забезпечення.

У той час як базове судно RoRo, FSG 4100 будується в Німеччині, Prevail Partners заявляє, що у випадку замовлення кораблів MRV Великою Британією, то більше 50% вартості робіт, буде передано британській промисловості за рахунок конверсійних робіт.

Партнер-засновник і виконавчий голова компанії Prevail Partner, Джастін Хеджес, сказав, що ідея створення судна народилася під час його служби в Королівській морськії піхоті та у спеціальних військових підрозділах (SMU), оскільки він бачив необхідність в подібному судні.

На відміну від кораблів класу Albion Королівського флоту і кораблів класу Bay допоміжного Королівського флоту, судно MRV має іншу конструкції палуби, однак він має можливість вивантажувати основні бойові танки через кормову апарель.

Спустити на воду таким чином або доставити прямо в порт можна до 50 транспортних засобів, які перебувають на борту корабля.

Корабель також може наносити удари поза зоною прямої видимості за рахунок мобільних установок, наприклад, таких як ракетна артилерійська система підвищеної мобільності HIMARS M142 або армійська тактична ракетна система MGM-140 ATACMS.

Оскільки корабель зберігає ряд можливостей традиційного морського порому, самохідні ракетні системи (різного призначення) можуть бути завантажені та переміщуватися прямо на верхній палубі і здійснювати запуск ракет для підтримки військових підрозділів під час десантних операцій що можуть бути здійснені з корабля.

Королівський Військово-морський флот Великої Британії отримав автономний катер Madfox (Maritime Demonstrator For Operational eXperimentation). Упродовж цього року катер проходитиме всебічні випробування для тестувань морських безпілотних технологій у експериментальному підрозділі NavyX. Новий катер є частиною програми, яка передбачає збільшення використання автономних та безпілотних систем.

Автономний катер Madfox

Madfox створений на базі безпілотного катеру Mast-13 розробки американської компанії L3Harris, який упродовж останніх 18 місяців проходив різноманітні випробування та дослідження в Лабораторії оборонної науки та техніки (Defence Science and Technology Laboratory, DSTL).

Велика Британія Європа Королівський ВМФ Великої Британії Світ Суднобудування Флот