fbpx
Компанія Rheinmetall анонсувала угоду на постачання кількох сотень БМП Lynx для ЗСУ

Компанія Rheinmetall анонсувала угоду на постачання кількох сотень БМП Lynx для ЗСУ

KF41 Lynx Rheinmetall БМП Бронетехніка Європа Закупівлі Німеччина Україна

Німецький оборонний гігант Rheinmetall анонсував можливе підписання угоди на постачання кількох сотень бойових машин піхоти Lynx для Збройних Сил України.

Відповідне повідомлення з’явилося на сайті компанії.

Анонс прозвучав на підписанні Меморандуму про взаєморозуміння щодо розширення стратегічної співпраці під час «Конференції з відновлення України» в Берліні.

«Цією угодою ми підтверджуємо наш намір продовжувати співпрацю в найближчі роки та створюємо відповідні рамки. Зокрема, ми вже ведемо переговори про створення спільного підприємства з виробництва артилерійських боєприпасів в Україні. Ми також хочемо передати перші бойові машини піхоти Lynx вже цього року і найближчим часом розпочати виробництво цих систем в Україні», – сказав Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall.

Рамкова угода, яку ще належить укласти, також включатиме послуги з навчання, технічного обслуговування та ремонту.

Можлива дата підписання угоди, її орієнтовна вартість та прогнозовані терміни виконання не повідомляються.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що у цьому році Rheinmetall планує запустити в Україні виробництво бойових машин піхоти Lynx.

Виконавчий директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер підтвердив, що перша БМП в Україні буде випущена вже цього року.

«Цього року у нас буде перша Lynx, яка буде зроблена в Україні», – розповів Армін Паппергер.

Однак Паппергер висловив занепокоєння щодо бюджету збройних проєктів в Україні. Він додав, що бюджетне планування становить лише 6-12 місяців. Він заявив, що політичне керівництво країн має домовитися про збільшення фінансування.

Lynx

Lynx – важка БМП, маса якої становить близько 44 тонн, представлена Rheinmetall у 2018 році.

Її основне озброєння – башта LANCE з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою для протитанкових ракет, яка може бути оснащена відповідно до вимог замовника.

Екіпаж – 3 людини, а десант – до 9 бійців. БМП захищена від 30-мм снарядів в лобовій проєкції та від 14,5 мм – у бокових.

БМП Lynx угорських військових. Березень 2023 рік. Угорщина. Фото: Міноборони Угорщини

Дно машини гарантує захист від вибуху еквівалентом 10 кг тротилу. Силова установка БМП – 1470 сильний двигун Liebherr D9612, який дозволяє розвивати швидкість 70 км/год. Запас ходу по трасі – 500 км.

KF41 Lynx Rheinmetall БМП Бронетехніка Європа Закупівлі Німеччина Україна