fbpx
Компанія Saab відкриває завод для виробництва літаків T-7A Red Hawk у США

Компанія Saab відкриває завод для виробництва літаків T-7A Red Hawk у США

Boeing Saab T-7A Red Hawk Авіація Навчально-бойові літаки Навчально-тренувальний літак ПС США Світ США

Шведська аерокосмічна та оборонна компанія Saab відкрила свій новий завод для виробництва літаків T-7A Red Hawk у США.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія Saab 13 жовнтя 2021 року, відкрила новий завод для виробництва навчально-тренувальних літаків T-7A Red Hawk у США.

Виробничий комплекс площею 100 000 квадратних футі у Вест-Лафайетті, штат Індіана буде використовуватися для виробництва кормової частини планера літака. У цьому проекті бере участь і компанія Boeing.

В даний час кормова секція фюзеляжу літака виробляється на заводі Saab у Лінчепінгу, Швеція, а потім перевозиться до США. У компанії називають цю подію важливим досягненням.

Відкриття нового заводу, символізує продовження зусиль шведської компанії по глобальному розширенню та інвестицій в США.

Окрім того, на підприємстві буде проводитись дослідження та розробка високотехнологічної зброї та військового обладнання.

Очікується, що до 2027 року Saab найме близько 300 співробітників для нового підприємства, включаючи інженерів, монтажників та системних адміністраторів.

T-7A Red Hawk, фото Boeing

Навчально-тренувальний літак створюється спільно компаніями Boeing та Saab. У ньому використовуються напрацювання, отримані компаніями по проектам винищувачів F/A-18E/F Super Hornet і JAS-39 Gripen.

Американська компанія відзначає, що літак був повністю спроєктований за допомогою цифрових технологій моделювання. Від появи концепту до першого польоту минуло лише 36 місяців.

Red Hawk здійснив перший політ в 2016 році. Новим літаком ПС США мають намір замінити застарілі T-38 Talon, використовувані сьогодні для підготовки льотчиків. У червні цього року, Boeing розпочав другий етап льотних випробувань навчально-тренувального літака.

T-7A «Red Hawk» на випробуваннях. Фото: Boeing

Boeing перебуває на стадії інженерно-виробничого розвитку програми у рамках контракту з ПС США на будівництво 351 навчально-тренувальних літаків, який був підписаний у вересні 2018 року.

Boeing Saab T-7A Red Hawk Авіація Навчально-бойові літаки Навчально-тренувальний літак ПС США Світ США