fbpx
Компанії TKMS та Navantia увійшли до фіналу тендеру на будівництво фрегатів для ВМС Польщі

Компанії TKMS та Navantia увійшли до фіналу тендеру на будівництво фрегатів для ВМС Польщі

ВМС Польщі Європа Закупівлі Польща Світ Суднобудування Сусіди Флот

Компанії TKMS та Navantia увійшли до фіналу тендеру на будівництво фрегатів для ВМС Польщі.

Про це інформує Мілітарний.

Суднобудівні компанії: німецька TKMS та іспанська Navantia увійшли до фіналу тендеру на будівництво багатофункціональних фрегатів для ВМС Польщі в рамках проекту MIECZNIK (укр. «Мєчнік»), повідомляє Naval Post.

Тепер ці компанії будуть брати участь у фазі обгрунтування, щоб запропонувати проект, який додатково пристосується до вимог Інспекції озброєнь Міністерства оборони Польщі. Остаточне рішення щодо підрядника на будівництво фрегатів очікується у 2022 році.

«Будучи провідним постачальником технологій військових кораблів, компанія ThyssenKrupp Marine Systems з гордістю може запропонувати Польщі проект MEKO A-300 PL, наш найсучасніший варіант відомого сімейства фрегатів з технологією MEKO», – сказав генеральний директора TKMS, доктора Рольфа Вірца.

У разі вибору, ThyssenKrupp Marine Systems створить технологічне партнерство з польською промисловістю для будівництва, інтеграції та підтримки життєвого циклу фрегатів MEKO A-300 PL повністю у Польщі.

В свою чергу пропозиція компанії Navantia базується на конструкції фрегатів F-100, що служать у ВМС Іспанії. Вони стали відправною точкою для успішних експортних контрактів з Норвегією та Австралією.

«Navantia готова мати присутність у Польщі для підтримки будівництва та експлуатації кораблів. Ми пишаємося тим, що пропонуємо ВМС Польщі модель співпраці, яка виявилася взаємною вигодою і яка дозволить Польщі, мати високотехнологічні можливості військово-морської оборони, що підтверджено як ВМС Іспанії, так і іншими міжнародними клієнтами», – заявив директор з комерційного розвитку компанії Хав’єр Еррадор.

Нагадаємо, контракт на будівництво трьох фрегатів підписали 27 липня 2021 року. Кораблі будуватимуть за схемою 1+2. Перший фрегат має стати до складу польських ВМС в 2028 році. Ще два – до 2034 року.

Придбання кораблів є частиною Стратегічної концепції морської безпеки, яку розроблено на прохання президента Польщі Анджея Дуди.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав контракт на будівництво нових кораблів

У ній пропонується, зокрема, створення флоту середньої величини, що базуватиметься на багатофункціональних фрегатах.

На основі програми MIECZNIK польська армія має отримати швидкі фрегати з озброєнням, вогнева потужність кожного з них буде більшою, ніж має Військово-морський ракетний підрозділ.

ВМС Польщі Європа Закупівлі Польща Світ Суднобудування Сусіди Флот