fbpx
Конгрес США відхилив запит республіканців про аудит допомоги для України

Конгрес США відхилив запит республіканців про аудит допомоги для України

Військова допомога Конгрес США Україна-США

Конгрес США не підтримав аудит військової та економічної допомоги Україні. Запровадити його намагалися представники республіканської партії США і цього вівторка вони об’єдналися для голосування за відповідну резолюцію. Запропонувала її член Конгресу Марджорі Тейлор Грін і це її не перша спроба обмежити підтримку України у США.

Про це повідомляє видання Washington post.

Проте голосування, розглянуте Комітетом із закордонних справ Палати представників, було відхилено 26 голосами проти 22 через єдність демократів, які все ще контролюють комісію.

На їхню думку, схвалення аудиту — ризикований захід, який посилає Україні сигнал щодо сумнівів у підтримці США.

«Це не час для нас, щоб розділятися», — заявив конгресмен Грегорі В. Мікс з Нью-Йорка, головний демократ комітету.

Однак республіканці поступатися не планують. Попри невдачу головний республіканець комітету та конгресмен з Техасу Майкл МакКол наголосив на тому, що адміністрація президента повинна підготуватися до «відповідальності та підзвітності».

А Марджорі Тейлор Грін підтвердила, що вона знову внесе резолюцію на наступному Конгресі – уже за місяць.

Партійна підтримка

Голосування у вівторок відбулося на фоні постійного падіння підтримки допомоги Україні серед республіканців, згідно з останніми опитуваннями.

Останнє опитування Чиказької ради з глобальних справ показало, що лише 55% республіканців підтримують надсилання військової допомоги Україні. У липні ця цифра становила 68%, у березні – 80%.

Згідно з опитуванням, проведеним минулого місяця, понад дві третини респондентів із двох партій підтримали постачання Україні зброї та економічної допомоги, а близько трьох чвертей підтримали прийняття українських біженців і введення санкцій проти Росії.

Військова підтримка США

Завантаженні у літак C-17 Globemaster III Повітряних сил США боєприпаси 155-мм для військових України. Серпень 2022. США. Кадр з відео Міноборони США

Сполучені Штати оголосили про 25 траншів військової допомоги Україні з серпня 2021 року. Минулого місяця США надали черговий пакет військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів США. Він включав додаткове озброєння, боєприпаси та обладнання і завдяки йому загальна військова допомога США Україні склала майже 20 мільярдів доларів з моменту вступу президента Байдена на посаду.

Сполучені Штати також надали 53 мільйони доларів на ремонт електричних систем України, які зазнали значних збитків в результаті російських ракетних ударів останніми тижнями.

Військова допомога Конгрес США Україна-США