fbpx
Kongsberg постачатиме гідролокатори для фінських корветів

Kongsberg постачатиме гідролокатори для фінських корветів

Kongsberg Saab Балтія ВМС Фінляндії Європа Корвети Світ Суднобудування Фінляндія

Норвезька компанія Kongsberg Maritime постачатиме обладнання для висвітлення підводної обстановки для чотирьох перспективних корветів Фінляндії.

Про це пише ресурс Jane’s 360.

Відповідна угода була підписана із компанією Saab, яка відповідатиме за інтеграцію всіх бойових систем фінських корветів класу Pohjanmaa.

Вартість угоди складає 9,7 млн. доларів. Kongsberg Maritime постачатиме два типи гідролокаторів (гідроакустичних станцій) для корветів Фінляндії.

Мова йде про системи SS2030 та SD9500. Гідролокатор типу SS2030 будуть встановлені в корпусі кораблів, а SD9500 можна буде опускати в воду.

Корвет класу Pohjanmaa

В вересні 2019 року стало відомо, що шведська компанія Saab буде займатися інтеграцією всіх бойових систем і створенням БІУСу нових корветів.

Передбачається що створення 4 корветів класу Pohjanmaa відбуватиметься протягом 2022-25 років, а до кінця 2028 року кораблі мають завершити процес інтеграції до складу флоту країни.

Корвети Pohjanmaa матимуть водозміщення до 3,9 тисяч тон. Це будуть поліфункціональні кораблі, які будуть спроможні виконувати завдання протиповітряної, протикорабельної і протичовнової боротьби, а також займатися постановкою мін.

Корвети Pohjanmaa матимуть на озброєнні 57-мм артустановку Bofors, 32 перехоплювачі ППО ESSM, 8 протикорабельних ракет Gabriel Mk5, торпеди Torped 47, а також міни. 4 корвети Pohjanmaa мають замінити 4 ракетних катери класу Rauma і 3 мінних загороджувачі.

Kongsberg Saab Балтія ВМС Фінляндії Європа Корвети Світ Суднобудування Фінляндія