fbpx
«Консультативна рада»: сьогодні ухвали не буде

«Консультативна рада»: сьогодні ухвали не буде

«Мінський процес» Війна на Донбасі Донбас

Тристороння контактна група 25 березня проведе переговори у форматі відеоконференції.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що заплановане на 25 березня засідання ТКГ скасували через коронавірус і черговий раунд консультацій відбудеться у відеоформаті.

25 березня “Консультативну раду”, яка легітимізує бойовиків ОРДЛО не зможуть підписати. Основну увагу українська сторона має намір приділити роботі підгруп з гуманітарних питань і питань безпеки, про це повідомляє Ліга.новини.

Представник України в “Мінську” говорить, що для створення такого “органу” потрібно підписати папери, а це через коронавірус зараз не вийде.

“Тристороння контактна група відбувається в форматі відеоконференції, Тому ніяких рішень про створення підписано “КР” бути не може фізично”, – підкреслив Олексій Резніков.

Більш того, сказав Рєзніков, безпосередньо рішення про створення такої структури з “представниками ОРДЛО” може бути прийнято після консультацій з Німеччиною, Францією та ОБСЄ, які “на сьогодні тривають”.

Консультативна рада

Нагадаємо, У Мінську домовилися створити Консультативну раду з ОРДЛО. Росія – спостерігач.

11 березня у Мінську відбулось чергове засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ). 13 березня видання «Дзеркало тижня» ​оприлюднило документи, які називає копіями останнього мінського протоколу: в них ідеться про фактично перехід угруповань «ДНР» і «ЛНР» у статус сторони переговорів у Мінську.

До складу Ради входять по 10 представників від України та ОРДЛО та по одному з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

«Мінський процес» Війна на Донбасі Донбас