fbpx
Контракт на закупівлю нових БМП для Чехії, буде підписаний лише після виборів.

Контракт на закупівлю нових БМП для Чехії, буде підписаний лише після виборів.

БМП Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Чехія

Контракт на закупівлю нових БМП для Чехії, буде підписаний лише після виборів.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Czech Defence JournalОголошений навесні 2019 року тендер на поставку 210 нових БМП на суму 52 мільярди крон (2,1 млрд доларів США) не буде успішно завершений до дати чергових виборів. Нещодавко два з трьох претендентів у тендері просили продовжити термін подання остаточної пропозиції.

“Навіть без цього не вдалося б завершити весь процес до початку жовтня, і це, безумовно, буде не останньою відстрочкою – існує багато кроків, на яких можуть відбуватися затримки. Замість ефективного альтернативного рішення, до якого міністерство закликали члени Комітету оборони в березні, воно буде просто знизувати плечима, і проблема буде перенесена на післявиборчий період” – йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що фінансування сектору оборони країни зазнає тиску. Аргумент про те, що Міністерство оборони Чехії не використовує виділені кошти відповідно до початкових намірів, зіграє свою роль, і відповідь про те, що кошти, спочатку виділені, наприклад, на перший внесок для програми закупівлі БМП, будуть витрачені на інші необхідні проекти, не прозвучить дуже переконливо, зазначають у ЗМІ.

Графік, про який депутати вимагали в листопаді і який був продемонстрований у березні, але він був категорично відхилений як нереальний, заявивши, що недоречно підписувати такі важливі угоди під час виборів.

Вже в листопаді парламентарі також хотіли знати альтернативні варіанти розвитку програми закупівлі нової бронетехніки, оскільки вже тоді було дуже ймовірно, що не тільки наближення дати чергових парламентських виборів може принципово ускладнити весь контракт.

Депутати отримали лише дуже офіційну відповідь із переліком теоретичних можливостей процедури. Насправді Міністерство оборони вирішило продовжити тендер по мірі його розвитку, і фактично у нього не було запасногго плану.

Бойова машина піхоти БМП-1

Зараз на озброєнні сухопутних військ Чехії та зберіганні перебувають бойові машини піхоти БМП-1 та БМП-2, що виготовлялись тут за ліцензією та були отримані від СРСР. Також є колісні бойові машини Pandur II з колісною формулою 8х8, що збираються у Чехії за ліцензією.

Нагадуємо, що Чехія замовила нові машини радіохімічного та бактериологічного захисту (РХБЗ) на базі броньованих Iveco. Загалом Збройні Сили Чехії планують отримати 80 нових спеціальних машин.

Спеціальні автомобілі оснащуються різними засобами виявлення та дозиметрами, а також роботом, який дозволяє екіпажу безпечно працювати з салону автомобіля.

Машини РХБЗ захисту ЗС Чехії на базі Iveco

Поставку спецмашин радіохімічного та бактеритологічного захисту здійснює чеський Військово-дослідний інститут.

БМП Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Чехія