fbpx
Контррозвідка на Донеччині припинила діяльність агентурної мережі ФСБ Росії

Контррозвідка на Донеччині припинила діяльність агентурної мережі ФСБ Росії

Донбас Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна ФСБ Росії

Служба безпеки України на Донеччині припинила діяльність агентурної мережі спецслужб Росії.

Про це інформує Мілітарний.

Українські контррозвідники виявили та припинили діяльність на Донеччині членів агентурної мережі, що діяла під кураторством ФСБ Росії, її координував один із бойовиків розвідувального підрозділу незаконних збройних формувань так званої «ДНР», повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники української спецслужби встановили, що до складу групи входили громадяни України, які були завербовані на тимчасово окупованій території Донецької області.

Вони були направлені на вільну територію нашої країни, для здійснення розвідки військових об’єктів у районі проведення ООС та вчинення на них диверсійних акцій.

“Одного із членів мережі затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно інших вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі дії, щодо цієї справи, тривають.

Заходи із припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Минулого місяця, контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ Росії, який пройшов підготовку у складі терористів на тимчасово окупованому Донбасі.

У ході слідства встановила, що громадянин України приєднався до незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та брав участь у збройному протистоянні зі Збройними силами України.

Агент пройшов бойову спеціальну підготовку у складі диверсійно-розвідувальної групи на окупованій території Луганщини під керівництвом колишнього співробітника спецслужб Росії з позивним «Дикий».

За завданням російських кураторів агент ФСБ перебрався на мирну територію України для виконання розвідувальних завдань.

Донбас Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна ФСБ Росії