fbpx
Контррозвідка заблокувала вивезення з України агрегатів для військових гелікоптерів

Контррозвідка заблокувала вивезення з України агрегатів для військових гелікоптерів

Авіація Дніпро Затримання Контрабанда Контррозвідка СБУ Україна

Контррозвідка заблокувала незаконне вивезення з України агрегатів військових гелікоптерів.

Про це інформує Мілітарний.

Служби безпеки України повідомляє, що співробітники контррозвідки у Дніпрі заблокували канал вивезення з України товарів, які підлягають обов’язковому експортному контролю. Мова йде про агрегати та високоточне обладнання, яке можна також, використовувати у військовій сфері, зокрема, для оснащення військових гелікоптерів.

За попередніми даними спецслужби, «схему» організував місцевий мешканець. Він налагодив особисті зв’язки у військових частинах та на оборонних підприємствах країни. Саме вони стали для ділка «базою постачання» обладнання.

Щоб приховати відомості про походження та використання обладнання, ділок вносив недостовірні дані у супровідну документацію, – йдеться у повідомленні.

Майно призначалося для вивозу до країн пострадянського простору та азійського регіону. Потенційних замовників затриманий шукав в інтернеті.

Як повідомлено, у ході обшуків за місцями проживання правопорушника вилучено товарів подвійного використання на майже пів мільйона гривень, а також печатки, штампи, підроблену документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Організатору оборудки у межах кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття протиправної діяльності здійснювались за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Нещодавно, ми інформували що було попереджено вивезення у Росію комплектуючих до гелікоптерів Мі-24.

Співробітники спецслужби затримали контрабандистів на території Харківської області за декілька метрів від державного кордону.

Під час затримання у зловмисників виявлено запасні частини до ударного вертольота Мі-24.

Авіація Дніпро Затримання Контрабанда Контррозвідка СБУ Україна