fbpx
Контррозвідка затримала бойовика, який допомагав захоплювати Крим

Контррозвідка затримала бойовика, який допомагав захоплювати Крим

Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна Херсонщина

Контррозвідка СБУ затримала бойовика, який активно допомагав Росії захоплювати Крим.

Про це інформує Мілітарний.

Співробітники контррозвідки Служби безпеки викрили та затримали на Херсонщині активного учасника незаконного збройного формування, – повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманим виявився колишній мешканець Ялти, який у лютому 2014 року за ідейними переконаннями вступив до так званої «Ялтинської роти народної самооборони Криму».

Він зі зброєю в руках здійснював патрулювання українських міст в окупованому Криму.

«У лютому-березні 2014 року зловмисник брав активну участь у протидії мирним акціям і залякуванні патріотично налаштованих мешканців півострова», – зазначили у СБУ

Сприяння зловмисника окупаційній «адміністрації» на території окупованого Криму було високо оцінено військовим керівництвом Росії, – він був нагороджений медаллю «За возвращение Крыма» від Міністерства оборони країни-агресора.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника після його приїзду на материкову Україну.

«Проросійському активісту оголошено про підозру і вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізований або збройних формувань) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводилися спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим.

У серпні, контррозвідники СБУ під час спецоперації в Одеській та Харківській областях затримали двох колишніх бойовиків «Л/ДНР». Встановлено, що зловмисники причетні до обстрілів позицій сил АТО.

У лавах незаконних збройних формувань вони перебували протягом 2014 ‒ 2016 років. За цей період бойовики брали активну участь у бойових діях проти українських військових у районах Донецька, Дебальцевого, Широкиного і Докучаєвська.

Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна Херсонщина