fbpx
Контррозвідники затримали учасника «Самооборони Криму»

Контррозвідники затримали учасника «Самооборони Криму»

Держзрада Затримання Контррозвідка Крим Кримські зрадники СБУ Україна

У Херсонські області контррозвідники СБУ затримали учасника незаконного збройного формування «Самооборони Криму».

Про це інформує пресслужба СБУ.

Зараз він обіймає посаду так званого заступника директора захопленого РФ міжнародного аеропорту «Сімферополь».

Серед його антидержавних діянь – сприяння російським військам у контролі повітряного простору над окупованою Автономною Республікою Крим.

Крім того, у 2014 році зловмисник брав участь у захопленні українських стратегічно важливих об’єктів на території півострова. Серед них – міжнародний аеропорт і регіональний підрозділ «Кримаерорух».


Кримські зрадники: в мережі почали публікацію їх даних


Затриманий є колишнім військовослужбовцем Збройних Сил України, ще у 2011 році він був завербований російськими спецслужбами і отримав паспорт громадянина РФ.

Під час окупації українського півострову зловмисник входив до складу незаконного збройного формування так званої «Самооборони Криму».

Затримання зрадника Батьківщини

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України і обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Серед самокатапультованих льотчиків у Криму – зрадник з Миколаєва


Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Заходи із викриття правопорушень проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції в АР Крим і м. Севастополь та за процесуального керівництва прокуратури АР Крим і м. Севастополь.

Держзрада Затримання Контррозвідка Крим Кримські зрадники СБУ Україна