fbpx
Контингент ЗСУ в Конго отримав вертольоти Мі-8

Контингент ЗСУ в Конго отримав вертольоти Мі-8

18 окремий вертолітний загін Африка Гелікоптери ДР Конго ЗСУ Ми-8/17/171 Миротворча місія мрі ООН Світ Україна

У Демократичній Республіці Конго пройшла ротація авіаційної техніки.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Військові 18-го окремого вертолітного загону отримали транспортно-бойові вертольоти Мі-8, які пройшли в Україні повний цикл технічного обслуговування.

Повідомляється, що ротація вертолітної техніки у ДР Конго проходила на аеродромі «Ентеббе» Республіка Уганда, який знаходиться за 500 кілометрів від базового табору національного контингенту.

«В умовах високих температур повітря, процес розвантаження-завантаження цих машин доволі таки довготривалий. Незважаючи на певні труднощі, військовослужбовці діяли оперативно, чітко та злагоджено, щоб завершити роботу в найкоротший термін», – розповідають військові.

Вертольоти Мі-8 для контингенту ЗСУ у ДР Конго. Вересень 2020. Фото: ЗСУ

Зазначається, що по завершенню комплексної перевірки працездатності систем, вузлів і агрегатів буде здійснено обліт авіаційної техніки та її сертифікацію фахівцями авіаційної секції МООНСДРК.

Після чого особовий склад 18 окремого вертолітного загону продовжуватиме виконувати завдання Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

Нагадаємо, у серпні 2020 року вертольоти українського контингенту Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго здійснили переліт протяжністю майже 450 кілометрів до Уганди для перевезення до України.

Україна замінить ударні гелікоптери Мі-24 у ДР Конго на багатоцільові Мі-8 відповідно до досягнутих домовленостей між Україною та Секретаріатом ООН.

Окрім них в рамках ротації у вересні 2020 року буде замінено два транспортних Мі-8.

Для довідки: 18 окремий вертолітний загін з 2012 року виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Основні завдання національного контингенту: транспортні перевезення, вогнева підтримки наземних сил, повітряне супроводження військ сил. Місії стримування (демонстрація сили), розвідки та спостереження, пошуково-рятувальні операції.

18 окремий вертолітний загін Африка Гелікоптери ДР Конго ЗСУ Ми-8/17/171 Миротворча місія мрі ООН Світ Україна