fbpx
Конвертоплан VALOR проходить нові тести

Конвертоплан VALOR проходить нові тести

Bell Авіабудування Авіація Конвертоплан Світ США

Перспективний конвертоплан V-280 Valor пройшов випробування новим каналом зв’язку та транспортуванням вантажів.

Про це повідомляє пресцентр компанії Bell Helicopter.

Інженери Bell протестували недавно встановлений на конвертоплан канал зв’язку Tactical Common Datalink (TCDL).

Під час початкового випробування команда успішно передавала інформацію між літаком і наземною станцією, включаючи основні дані польоту, такі як швидкість польоту, висота і положення.

Використовуючи бортові датчики та TCDL, V-280 показав, що зможе надавати інформацію про цілевказання, щоб підвищити летальність високоточної зброї великої дальності.

Крім того, Valor успішно продемонстрував можливість транспортувати підвішені під фюзеляж вантажі.

Під час одного вильоту команда виконала кілька підйомів вантажів, щоб продемонструвати порядок дій і координацію дій наземного екіпажу, літака, начальника екіпажу, пілотів і поведінку вантажів на V-280.

Компанія Bell активно випробовує новий конвертоплан V-280 Valor, який може в майбутньому прийти на зміну багатоцільового вертольота Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Суперником Bell V-280 Valor в конкурсі під назвою FLRAA виступає інноваційний вертоліт Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant, що має співвісний несучий гвинт і може розвивати недоступну для сучасних вертольотів швидкість.

Конвертоплан Bell V-280 Valor. Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, у липні 2020 року американська компанія «AVX Aircraft» представила проєкт швидкісного багатоцільового літального апарату з двома крилами в носовій і хвостовій частинах.

Також нещодавно компанія Bell Helicopter отримала патент на чотирьох гвинтовий конвертоплан, виконаний за схемою поздовжнього біплана.

Як повідомлено, нова схема, за оцінкою компанії, дозволяє вирішити кілька проблем, включаючи зменшення габаритів літального апарату і витрати палива, а також підвищення вантажності.

Bell Авіабудування Авіація Конвертоплан Світ США