fbpx
Корабель «Аметист» пройде доковий ремонт

Корабель «Аметист» пройде доковий ремонт

ДПСУ Морська охорона Судноремонт Україна Флот

Корабель Морської охорони «Аметист» (BG-58) пройде ремонт і технічне обслуговування.

Про це інформує Мілітарний.

Морська охорона Державної прикордонної служби України замовила послуги з проведення докового ремонту з окремими роботами корабля Морохорони «Аметист».

Запит на проведення робіт було оголошено на офіційному майданчику електронної системи публічних закупівель України ProZorro.

Очікувана вартість проведення поточного ремонту становила: 3 038 990,00 гривень з податком на додану вартість.
Розмір мінімального кроку пониження ціни передбачався: 30 389,90 гривень.

Тендер було подано 26 січня 2022 року, аукціон було розпочато 14 лютого.

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (Госпрозрахунковий відокремлений структурний підрозділ «Кілійський суднобудівельно-судноремонтний завод») запропонував свою ціну – 3 008 600,00 гривень.
Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «СУДОРЕМСТРОЙ ГРУП» запропонувало – 3 038 990,00 гривень.

Переможцем у тендері було обрано ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», яке має провести доковий ремонт з окремими роботами корабля Морської охорони BG-58 «Аметист» з кінцевим строком виконання робіт до 1-го грудня 2022.

«Аметист» (BG-58) – це колишня риболовецька шхуна, що у 1999 році була затримана кораблем «Миколаїв» (BG-57) Морської охорони ДПСУ на незаконному вилові риби. Згодом за рішенням суду судно було конфісковано на користь держави.

Попередній доковий ремонт проводився на ТОВ СП «Дунайсудосервіс» у 2019 році. В ході робіт було проведено ремонт корпусу, головної палуби та фальшборту по всьому периметру корабля. Також за розробленим проектом були проведені роботи зі встановлення якірно-швартувального брашпеля та якірного ланцюга.

У 2015-ми році доковий ремонт корабля проводився на «Кілійському суднобудівельно-судноремонтному завод».

Окрім прикордонної служби на Дунаї BG-58 також виконує походи в Чорному морі, зокрема поблизу острова Зміїний та інших південних рубежах країни.

ДПСУ Морська охорона Судноремонт Україна Флот