fbpx
Корабель Hamilton США завершив перебування у Чорному морі

Корабель Hamilton США завершив перебування у Чорному морі

Берегова охорона США Світ Сусіди Флот Чорне море

Корабель Берегової охорони США USCGC Hamilton (WMSL-753) завершив перебування у Чорному морі.

Про це повідомив турецький спотер Yörük Işık.

Загалом американський куттер (англ. cutter за класифікацією Берегової охорони США, що співставна по водотоннажності з фрегатом) пробув тут 17 діб.

Він відвідав порти Батумі у Грузії, та Одеса в Україні.

USCGC Hamilton (WMSL-753) зайшов до Чорного моря наприкінці квітня, у перший тиждень перебування взяв участь у спільних з турецьким фрегатом TCG Turgutreis (F-241) маневрах.

Куттер Hamilton Берегової охорони США разом з турецьким кораблем TCG Turgutreis (F-241)

Після, він відвідав порт Батумі у Грузії та провів тренування з патрульними катерами катерами Dioskuria (P-25) та Ochamchire (P-23) її Берегової охорони:

Куттер Hamilton Берегової охорони США разом з грузинськими катерами Dioskuria (P-25) та Ochamchire (P-23)

Зранку 10 травня корабель USCGC Hamilton (WMSL-753) Берегової охорони США зайшов до Одеси, до цього екіпаж американського корабля провів спільні маневри у Чорному морі з флагманом Морської охорони ДПСУ корабель «Григорій Куроп’ятников».

Куттер Hamilton Берегової охорони США разом з кораблем «Григорій Куроп'ятніков» (BG50)

За планом спільних навчань кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

В Одесі морські спецпризначенці з 73 морського центру ССО провели навчання на американському кораблі: відпрацьовувались абордажні дії, захід на борт, ведення ближнього бою, та зачистка корабля.

Наші військові отримали неабиякий досвід по тренуванню на незнайомому їх кораблі, адже всі дії та їх планування відбувалось максимально оперативно безпосередньо на борту.

USCGC Hamilton (WMSL-753) перший корабель Берегової охорони США у Чорному морі з 2008 року, тоді та у 1995 році у акваторію заходив USCGC Dallas (WHEC 716).

Куттер USCGC Hamilton відноситься до кораблів типу Legend, які замінюють на службі побудовані у 1960-х роках кораблі Hamilton за програмою Deepwater.

Фрегат Берегової охорони США USCGC Hamilton (WMSL-753)

Технічні характеристики кораблів типу Legend:

Водотоннажність (повна): 4600 тонн
Довжина: 126,6 метрів
Ширина: 16 метрів
Осадка: 6,9 метрів
Швидкість: 28 вузлів
Екіпаж: 111 осіб (15 офіцерів)
Дальність плавання: 12 тис. морських миль,
Автономність: до 90 діб
Озброєння: 57-мм артустановка Mk110, зенітна артустановка Block 1B Phalanx та кулемети
Авіакрило: гелікоптер MH-65 Dolphin та БПЛА VUAV

Спочатку планувалося побудувати вісім сучасних багатоцільових великих патрульних кораблів, проте на поточний момент замовлено вже 12 кораблів, USCGC Hamilton (WMSL-753) став четвертим кораблем.

Корабель Берегової охорони США USCGC Hamilton (WMSL-753)

Він увійшов до складу Берегової охорони США у грудні 2014 року. Нагадаємо, що минулого року до бойового складу був введений дев’ятий корабель цього типу – USCGC Stone (WMSL-758).

Берегова охорона США Світ Сусіди Флот Чорне море