fbpx
Корабель Венесуели затонув після тарану лайнера

Корабель Венесуели затонув після тарану лайнера

Венесуела ВМС Венесуели Латинська Америка Світ Флот

Корабель ВМС Венесуели Naiguata пішов під воду після невдалої спроби протаранити круїзний лайнер RCGS Resolute в Карибському морі.

Про це повідомляє видання The Drive.

Інцидент стався неподалік від острова Ісла-ла-Тортуга. В результаті нього ніхто не постраждав, лайнер отримав незначні пошкодження.

Повідомляється, що Naiguata наблизився до Resolute під прапором Португалії. Круїзний лайнер вже як день дрейфував, щоб зробити плановий техогляд двигуна.

RCGS Resolute

Корабель ВМС Венесуели наказав круїзному судну відплисти, оскільки порахував, що Resolute знаходиться в територіальних водах держави незаконно.

Поки капітан лайнера зв’язувався зі своїм керівництвом, венесуельський корабель зробив кілька пострілів і спробував протаранити Resolute.

Відзначимо, що Resolute призначений для антарктичних круїзів, він має посилений корпус.

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні Лопес назвав дії екіпажу круїзного корабля “актом імперської агресії” і “піратством“.

Венесуельська влада представили графічне зображення того, що відбувалося, стверджуючи, що винуватцем інциденту став капітан RCGS Resolute:

Однак компанія, якій належить лайнер, запевняє, що Resolute залишався на місці, поки не стало ясно, що його допомога не потрібна, а з екіпажем все в порядку.

Пошкодження лайнера RCGS Resolute

Після затоплення корабля ВМС Венесуели, лайнер продовжив свій шлях.

Венесуела ВМС Венесуели Латинська Америка Світ Флот