fbpx
«Корд» отримав 10 тонн вибухівки

«Корд» отримав 10 тонн вибухівки

Військова допомога Волонтери Європа КОРД МВС Світ Україна Чехія

Українські бійці спецпідрозділу «Корд» отримали від чеських благодійників 10 тонн вибухівки та супутнього обладнання.

Новина оприлюднена на сторінці благодійників.

Благодійна організація Dárek pro Putina передала 10 тонн пластичної вибухівки Black Dough, яку придбали в липні торік на кошти, зібрані чеськими громадянами.

Окрім вибухівки, волонтери також передали 10 000 детонаторів та 10 кілометрів саперного дроту, що використовується при дистанційному підриві.

Необхідне обладнання вартістю 14 млн чеських крон, або близько 600 тисяч доларів придбали спеціально для українського підрозділу поліції КОРД, бійці котрого працюють на передовій.

Благодійники наголошують, що така вибухівка ідеально підходить для використання інженерними підрозділами та спецпризначенцями, які потребують спеціальних вибухових речовин для знесення чи знищення невибухових перешкод або для інших завдань.

Вибухівка відома під назвою Black Dough і виготовляється чеською оборонною компанією STV GROUP. Її можна використовувати навіть під водою або в екстремальних температурних умовах.

Крім того, вона також може стати у пригоді при спорядженні боєприпасів для ударних FPV-дронів, що використовує підрозділ.

Дрони також є об’єктом інтересу для волонтерів. У грудні торік благодійники та вихідці із силових структур Чехії заснували асоціацію Group D під покровительством головнокомандувача чеської армії Карела Ржехка для того, щоб запустити збір на дрони для ЗСУ.

Чеські військові та резервісти об’єднали зусилля, аби зібрати 4,5 млн доларів у межах проєкту Nemesis на 10 тисяч FPV-дронів.

«Росіяни зрозуміли важливість безпілотників на полі бою і нарощують їх виробництво під час війни. Роблять це у в’язницях і школах. Ми розуміємо, що треба якось реагувати», – розповідає інвестор і військовослужбовець резерву армії Ян Веверка.

Крім того, наприкінці лютого чеський мільярдер Ян Барта задонатив 2 мільйони доларів на FPV-дрони для українських військових.

Військова допомога Волонтери Європа КОРД МВС Світ Україна Чехія