fbpx
Корпус морської піхоти США замовив кілька амфібійних бронемашин у версії ACV-30 для випробувань 

Корпус морської піхоти США замовив кілька амфібійних бронемашин у версії ACV-30 для випробувань 

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Kongsberg Бронетехніка БТР Закупівлі Корпус морської піхоти США Світ США

Корпус морської піхоти Сполучених Штатів замовив партію бойових амфібійних машин ACV-30.

Про контракт повідомила компанія BAE Systems.

Вартість угоди на створення кількох зразків бронетранспортерів ACV-30 з бойовим модулем, який оснащений 30-мм автоматичною гарматою – 88 мільйонів доларів.

Ця партія амфібійних бронемашин купується для проведення випробувань за програмою військових.

Після доставки до Корпусу морської піхоти США, бронетранспортери ACV-30 пройдуть певний період випробувань перед прийняттям рішення про повномасштабне виробництво і подальше замовлення цих колісних бронемашин.

На ACV-30 встановлена дистанційно керована башта RT-20 виробництва KONGSBERG з 30-мм автоматичною гарматою.

Бойовий модуль надає більше простору всередині бойової машини, що покращує можливості для транспортування військ або необхідного обладнання, а також зменшує вагу машини. ACV-30 є одним із чотирьох варіантів у сімействі амфібійних бронемашин ACV.

Amphibious Combat Vehicles

Програма створення ACV є подальшим розвитком програми Marine Personnel Carrier (MPC) по придбанню для Корпусу морської піхоти США колісних БТРів нового типу з формулою 8х8, що була призупинена у 2013-у році та вже 2014-го відновлена як Amphibious Combat Vehicle.

На першому етапі програми заплановано закупівлю 203 бойових машин на загальну суму у 1,2 млрд доларів США.

На другому етапі мають бути закуплені різноманітні модифікації цього бронетранспортеру, включно з машинами вогневої підтримки, загалом до 700 одиниць.

Бронетранспортер ACV від BAE Systems був створений на базі італійського БТР Iveco SuperAV. Він має можливість плавати. У порівнянні з AAV, нова машина ACV має забезпечити чудову маневровість і мобільність, має захист, аналогічну протимінної машини з захистом від мін (MRAP).

Амфібійні бронемашини ACV (Amphibious Combat Vehicles) США. Фото: Sgt. Courtney G. White

ACV розроблена для того, щоб надати морським піхотинцям широкі можливості для вирішення додаткових завдань і використання майбутніх технологій шляхом модульної конструкції. Бронемашина має шестициліндровий двигун потужністю 690 кінських сил.

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Kongsberg Бронетехніка БТР Закупівлі Корпус морської піхоти США Світ США