fbpx
Корпусу вартових ісламської революції Ірану передали 110 швидкісних катерів

Корпусу вартових ісламської революції Ірану передали 110 швидкісних катерів

Азія Близький Схід Іран Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Перська затока Світ Флот Швидкісні катери

Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР) передали 110 нових швидкісних катерів.

Про це повідомляє Irib News Agency.

Передача катерів до військово-морських сил КВІР відбулась в урочистій обстановці у Бандар-Абасі за участі головнокомандувача КВІР.

На початку року військово-морські сили КВІР Ірану отримали 340 аналогічних катерів, що озброєні великокаліберними кулеметами та ракетними установками.

Будували плавзасоби у інженерних центрах військово-морських сил Корпусу ісламської революції у співпраці з міністерством оборони Ірану.

Іранські швидкісні катери з керованими ракетами

Отримані швидкісні катери будуть використовуватися у місіях та операціях Ірану в Перській та Оманській затоці, а також Каспійському морі.

Їх заявлена швидкість – 80 вузлів (148 км/годину), але ще у 2019 році в Ірані заявили про наміри досягти найближчим часом швидкостей у 100 вузлів.

По новій передачі Командувач ВМС Корпусу вартових ісламської революції заявив:

«Це вже сьома передача катерів, на цьому етапі їх швидкість зросла з 55 вузлів до 75 і 90 вузлів, а на наступному етапі досягне 110 вузлів»

Швидкісні катери передані ВМС КВІР

На церемонії адмірал Аліреза Тангсірі, що командує ВМС Корпусу вартових ісламської революції назвав класи переданих катерів це ракетні «Ашура», «Зульфікар» та «Тарік», торпедні «Ашура», спеціального флоту «Раад» і «Насер».

Подібні катери використовуються Іраном для провокацій у Перській затоці, одна з яких сталась у квітні 2020 року.

15 квітня 2020 року 11 катерів Корпусу стражів ісламської революції здійснювали небезпечне маневрування біля кораблів і катерів США. Інцидент відбувся в міжнародних водах північної частини Перської затоки.

Азія Близький Схід Іран Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Перська затока Світ Флот Швидкісні катери