fbpx
«Корсар» випробували з тепловізійним прицілом

«Корсар» випробували з тепловізійним прицілом

242-й загальновійськовий полігон Випробування ДНВЦ ЗС України Піхотне озброєння ПТРК ПТРК «Корсар» Україна

На Чернігівщині відбулись пройшли типові випробування легкого переносного ракетного комплексу (ЛПРК) «Корсар» виробництва ДП «Держ ККБ «Луч» з тепловізійним прицілом.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Організацію випробувань здійснив Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ).

Для визначення ефективного розпізнавання цілі та точності її ураження пуски ракет було здійснено як у світлу, так і в темну пору доби.

Фахівці ДНДІ ВС ОВТ під час випробувань забезпечували вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети за допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

«Корсар» з тепловізійним прицілом опановували бойові розрахунки, які пройшли відповідну підготовку, від командування Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Морської піхоти.

Український ЛПРК «Корсар» (дальність стрільби до 2.5 км) призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні: танків, бронетранспортерів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей -дотів, вертольотів, безпілотників.

242-й загальновійськовий полігон Випробування ДНВЦ ЗС України Піхотне озброєння ПТРК ПТРК «Корсар» Україна