fbpx
Корвет “Гетьман Іван Мазепа” вийшов на державні ходові випробування

Корвет “Гетьман Іван Мазепа” вийшов на державні ходові випробування

Випробування ВМС України Корвет "Гетьман Іван Мазепа" (F211) Корвети Корвети класу Ada Туреччина Україна Флот

Корвет «Гетьман Іван Мазепа» (F-211), що зараз будується для ВМС України в Туреччині, проходить ходові (державні) випробування в морі.

Відео опублікували Військово-Морські Сили ЗС України у п’ятницю, 5 липня.

На кадрах можна побачити, як багатоцільовий корабель класу корвет відходить від берега і прямує у відкрите море.

Під час цих випробувань команда корабля і суднобудівної компанії разом із підрядниками перевіряють роботу всіх систем корвета. Зокрема, як обладнання працює в різних режимах і навантаженнях.

Відомо, що на державних випробуваннях проводиться остаточне приймання корабля після перевірок і відпрацювання всіх складових частин, бойових і технічних засобів, обладнання та корабля в цілому на заводських випробуваннях. Для цього може знадобитися тривалий час.

Раніше командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа заявляв, що корвет увійде до складу українського військового флоту у 2024 році.

«Гетьман Іван Мазепа»

На початок червня, зі слів капітана корабля Володимира Углінського, корвет був готовий на 70%.

За його словами, майбутній флагман українського військового флоту будується з випередженням графіка.

Корвет «Гетьман Іван Мазепа» 29 травня вийшов із корабельні RMK Marine на свої перші ходові випробування. На оприлюднених фотографіях видно, що він уже озброєний 76-міліметровою корабельною артилерійською установкою Super Rapid виробництва італійської компанії OTO Melara.

Над ангаром для гелікоптера встановлена морська версія турецької 35-мм зенітної установки Korkut від компанії Aselsan. Іншою продукцією компанії на борту «Мазепи» є 12,7-міліметрові дистанційно керовані установки STAMP, які встановлені по лівому та правому борту корабля.

Для захисту з повітря, корвет має бути озброєний ЗРК MICA VL. А як основну торпеду розглядали Murene 90 Impact.

Корвет «Гетьман Іван Мазепа» спустили на воду у жовтні 2022 року. Церемонію закладки провели у вересні 2021 року, а наприкінці грудня того ж року почали складати корпус.

Випробування ВМС України Корвет "Гетьман Іван Мазепа" (F211) Корвети Корвети класу Ada Туреччина Україна Флот