fbpx
Космічні сили США виведуть на орбіту шостий супутник AEHF

Космічні сили США виведуть на орбіту шостий супутник AEHF

Космічні сили США Космос ПС США Ракетобудування Світ Супутник США

Ракета Atlas V 551 компанії ULA виведе на орбіту шостий комунікаційний супутник AEHF для ВПС США і Центру космічних і ракетних систем.

Вона буде запущена зі стартового майданчика SLC-41 на території космічного центру Кеннеді у Флориді, США, про це йдеться у буклеті про запуск Atlas V.

Система AEHF, розроблена компанією Lockheed Martin, надає значно поліпшені можливості глобального та захищеного зв’язку для стратегічного командування і тактичних військ.

Ця перешкодостійка система також служить міжнародним партнерам, таким як Канада, Нідерланди, Великобританія та Австралія.

Супутник AEHF-6

AEHF-6 стане захищеним комунікаційним ретранслятором для надання користувачам найвищого рівня захисту інформації.

Супутникова платформа A2100 компанії Lockheed Martin дає вищому керівництву лінію зв’язку з військовими силами на будь-яких рівнях конфліктів, включаючи ядерну війну.

Система має шифруванням, з низькою ймовірністю перехоплення і виявлення, стійкістю глушників і можливістю обходити електромагнітну інтерференцію, викликану ядерною зброєю, для розподілу зв’язку, передачі відео в прямому ефірі, карт і даних про цілі користувачам як на землі, так і на суші.

Ракета-носій Atlas V 551 виведе AEHF-6 на оптимізовану, високоенергетичну геоперехідну орбіту. ULA і програма AEHF створили цей профіль запуску для максимізації гнучкості місії протягом терміну служби супутника.

Супутник AEHF-6

Ракети Atlas V успішно запустили перші чотири супутники AEHF у 2010 2012, 2013, 2018 і 2019 роках, створивши цим нове угруповання супутників на геостаціонарній орбіті на висоті 42200 км для збільшення і подальшої заміни спадщини угруповання MILSTAR. Один супутник AEHF має пропускну ємність більше, ніж все угруповання MILSTAR, куди входять п’ять супутників.

Atlas V 551

Ракета Atlas V 551 є найпотужнішою в підродині Atlas V. За більш ніж 10 років служби ця ракета запустила багато новаторських місій – від MUOS до історичних місій, таких як Нові Горизонти (перший політ до Плутона) і Юнона (місія на орбіті Юпітера).

  • Перший запуск: 19 cічня 2006
  • Всього запусків: 10
Ракета Atlas V

Ракета-носій

Головний обтікач – корисне навантаження розміщується під коротким 5-метровим в діаметрі головним обтікачем. Обтікач являє собою багатошарову композитну структуру з алюмінієвої основи та графито-епоксидної обшивки.

Ракета Atlas V

Обтікач складається з двох стулок, а всередині нього знаходиться розгінний блок Centaur і супутник. Висота ракети-носія з коротким варіантом 5-метрового обтікача становить приблизно 60 м.

Розгінний блок Centaur – діаметр розгінного блоку Centaur становить 3 м, а довжина – 12.6 м. Його паливні баки виготовлені зі стійкою до корозії нержавіючої сталі. Двигун RL10C-1 на борту розгінного блоку використовує рідкий водень і рідкий кисень і створює тягу 101.9 кілоньютон.

Ракета Atlas V

Кріогенні баки покриті комбінацією продутих гелієм листів, радіаційних екранів і розпилюється пінної ізоляції. Передній адаптер забезпечує структурні кріплення для відмовостійкої системи управління, структурних стиків і електричних зв’язків з корисним навантаженням.

Перша ступінь – діаметр першого ступеня становить 3.8 м, а довжина – 32.4 м. Баки першого ступеня складаються із твердої структури з алюмінієвих циліндрів, алюмінієвих куполів і межбакового відсіку. Тяга першого ступеня забезпечується двокамерним двигуном РД-180.

Ракета Atlas V

Двигун використовує РГ-1 (високоочищений гас) і рідкий кисень і виробляє 3.83 меганьютона тяги на рівні моря. П’ять твердопаливних прискорювачів виробляють додаткову тягу, необхідну під час зльоту, а саме по 1.55 меганьютонів кожен. Авіоніка розгінного блоку Centaur забезпечує управління польотом під час роботи як першого ступеня, так і розгінного блоку.

Виробництво – Частини ракети виготовляються в різних штатах Америки:

Запуск

26 березня о 20:57 за Києвом, запланований старт ракети-носія Atlas V з супутником AEHF-6.

Запуск будуть показувати в онлайн режимі.

Космічні сили США Космос ПС США Ракетобудування Світ Супутник США