fbpx
Країна-агресор обіцяє не допустити передачу Україні комплексів ППО С-300

Країна-агресор обіцяє не допустити передачу Україні комплексів ППО С-300

Війна з Росією Європа ЗРК ППО та ПРО С-300 Світ Словаччина Україна

Росія погрожує недопустити передачу Україні комплексів протиповітряної оборони ЗРК С-300 зі Словаччини.

Про це інформує Мілітарний.

За словами главри МЗС країни-агресора Сергєя Лаврова, передача С-300 з інших держав в Україну буде незаконною, Москва не допустить подібних дій, пише «Європейська правда» з посиланням на інтерв’ю міністра російському медіа.

Міністр країни-окупанта заявив, що радянські та російські системи ППО не можуть бути передані до третіх країн.

Також він зазначив, що в низці країн вважають, що вони можуть попросити системи ППО у членів НАТО, які мають комплекси ще радянського виробництва.

ЗРК С-300ПТ. Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

“Хочу нагадати всім країнам, які можуть розглядати цю ідею, що радянські системи та системи російського виробництва там знаходяться відповідно до міжурядових угод та контрактів, які також мають сертифікат користувача. І цей сертифікат не дозволяє спрямовувати їх до третіх країн, — сказав Лавров.

Він також додав, що всі вантажі, що завозяться на територію України, із західною зброєю стануть ціллю російських окупантів.

Нагадуємо, що у засобах масової інформації повідомили, що Словаччина попередньо погодилася надати Україні систему протиповітряної оборони ЗРК С-300 для захисту від російських авіаударів.

Проте країна хоче отримати гарантії того, що системи протиповітряної оборони у разі передачі Україні, будуть замінені негайно.

Якщо Словаччина надасть свої С-300 Україні, то вона сподівається отримати зенітно-ракетний комплекс Patriot американського. виробництва.

С-300 – зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) середнього радіусу дії (Sa-10 за класифікацією НАТО). Був прийнятий на озброєння в СРСР в 1979 р. Призначений для оборони крупних промислових і адміністративних об’єктів, військових баз і пунктів управління від ударів засобів повітряно-космічного нападу супротивника.

Комплекс здатний знищувати ракетні цілі. С-300 став першим зенітно-ракетним комплексом, який може супроводжувати до 6 цілей і випускати по ним до 12 ракет.

Війна з Росією Європа ЗРК ППО та ПРО С-300 Світ Словаччина Україна