fbpx
Крим атакували невідомі безпілотники з червоними зірками

Крим атакували невідомі безпілотники з червоними зірками

Авіаінциденти Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Крим ППО та ПРО Україна

У тимчасово окупованому Росією Криму в місті Джанкой упав невідомий безпілотник.

Про це повідомляють ЗМІ країни-агресора. Фото уламків літального апарата опубліковані у соцмережах.

За словами очевидців, об’єкт впав о пів на сьому ранку.

«У Джанкої впав безпілотник. Усе сталося о 6.36 ранку біля входу до продуктового магазину «Гастроленд» по вул. Нестерова, 31. Наразі територія оточена», – йдеться у повідомленні місцевих Telegram-каналів.

Ще один схожий безпілотник впав на полі в Нижньогірському районі у північно-східній частині Криму. Його фото опубліковані у соцмережах.

На крилах та хвості обох БПЛА намальовані червоні зірки.

Окупаційна російська влада півострова заявила, що сьогодні її протиповітряна оборона знищила декілька літальних апаратів, які нібито належать українським військовим.

«Сьогодні у трьох районах Криму було придушено системами радіоелектронної боротьби та збито силами ППО безпілотники ЗСУ», – написав самопроголошений голова тимчасової російської окупаційної влади Сергій Аксьонов у себе в Telegram-каналі.

Минулого місяця дрон-камікадзе атакував штаб російського флоту у Севастополі. Відео інциденту з’явилося у мережі.

На опублікованих кадрах видно, як дрон-камікадзе над бухтою наближається до будівлі, а росіяни намагаються його збити зі стрілецької зброї.

Але зупинити безпілотник їм не вдалося. Дрон пішов на зниження в бік штабу Чорноморського флоту РФ і врізався у дах будівлі, після чого піднявся стовп диму.

Бомбардувальник Су-34 ПКС Росії

11 вересня російські медіа повідомили про падіння бомбардувальника Су-34 в Криму. Літак розбився між Красноперекопським та Роздільненським районами на півночі окупованого півострова. Причину падіння Су-34 окупанти не назвали.

Авіаінциденти Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Крим ППО та ПРО Україна