fbpx
Кримські татари отримали понад 1500 повісток в рамках оголошеної в РФ мобілізації

Кримські татари отримали понад 1500 повісток в рамках оголошеної в РФ мобілізації

Війна з Росією ЗС Росії Крим Україна

Впродовж кількох днів після оголошення “часткової” мобілізації в РФ кримським татарам в окупованому Криму роздали понад 1500 повісток.

Про це повідомила представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Вона зазначила, що на окупованому півострові основну кількість повісток намагаються роздати саме представникам корінного народу.

Ми бачимо, що Російська Федерація в принципі упродовж пів року цієї великої війни намагалася призивати й відправляти на війну здебільшого людей із так званих національних республік. Фактично винищуючи таким чином малі народи, малочисельні корінні народи Російської Федерації. Що стосується окупованого Кримського півострова, вони дійсно акцент роблять на кримських татарах, намагаючись таким чином винищити генофонд кримсько-татарського народу“,  – сказала Таміла Ташева.

Таміла Ташева, Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим

Крім того, за її словами повістки отримують чоловіки старші 60 років та ті, також не зважають на наявність хвороб.

Таміла Ташева закликала людей, які перебувають на окупованих територіях уникати отримання повісток. Якщо їх вручають під час облав, які влаштовує російська влада на ринках, або в громадських місцях – не приходити до військкомату.

У випадку, якщо людина все-таки потрапляє в зону бойових дій, вона може здатися в полон.

Для людей, які є громадянами України і були насильно відправлені на війну, будуть застосовані пом’якшувальні обставини.

Самопроголошений прем’єр-міністр окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив, що мобілізація в Криму буде повністю виконана до кінця дня 25 вересня.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не розкриватиме обставини потрапляння в полон громадян РФ, які здаватимуться добровільно.

Війна з Росією ЗС Росії Крим Україна