fbpx
Курсанти Інституту ВМС випробовують систему підводного зварювання

Курсанти Інституту ВМС випробовують систему підводного зварювання

Випробування ВМС України Водолазна підготовка Інститут ВМС Навчання НАН України Україна Флот

Українські курсанти Інституту ВМС, майбутні рятувальники та водолази, беруть участь у випробуваннях системи підводного зварювання металу корпусу корабля.

Про це інформує Мілітарний.

Курсантів 5-го та 6-го навчальних курсів Інституту Військово-Морських Сил, які опановують спеціалізацію з пошуково-рятувальних та водолазно-аварійних робіт на морі, було направлено для проходження додаткового навчання на базі Інституту електрозварювання, повідомили у ВМС України.

Майбутні офіцери беруть участь в програмі оборонних досліджень нової технології ремонту кораблів без постановки в док.

У відповідності до цільової науково-технічної програми оборонних досліджень, в Інституті електрозварювання ім. Є.О. Патона Національної академії наук України, триває науково-дослідна робота «Розробка самозахисного порошкового дроту для підводного зварювання корпусних сталей для ремонту бойових кораблів без докування».

За результатами складання іспитів курсанти Інституту ВМС отримають додаткову водолазну кваліфікацію – «водолаз-зварювальник».

Актуальність підготовки водолазів для підводного зварювання в умовах відновлення та будівництва інфраструктури флоту і ремонту військових кораблів ВМС України дуже необхідна.

Нещодавно, Військово-морські сили ЗС України оголосили тендер на закупівлю спеціального водолазного спорядження.

Робота з підводною гідравлічною дисковою пилкою компанії STANLEY

Для флоту планують закупити чотири комплекти легководолазного спорядження АВА-2 спеціального призначення та одну дискову пилку Stanley CO23UW.

У вересні у Водолазній школі Військово-Морських Сил ЗС України проведено перший випуск інструкторів-водолазів. У Практичній гавані Одеси, перший випуск отримав водолазну кваліфікацію рівня інструкторів водолазної справи.

Протягом 8-ми тижнів досвідчені військові водолази підвищували рівень своєї професійної кваліфікації на базі Школи, яку створена волонтерами.

Курсанти з Drager та Caimano MK-4 CDV. Вересень 2021. Фото: ВМС ЗСУ

Учасники курсу відпрацювали водолазні спуски в різних умовах на глибинах до 30 метрів в тому числі у відкритому морі та, навіть, уночі.

Випробування ВМС України Водолазна підготовка Інститут ВМС Навчання НАН України Україна Флот