fbpx
Курсанти Навчального центру ВМС відновили активні парусні походи

Курсанти Навчального центру ВМС відновили активні парусні походи

198 Навчальний центр ВМС України Миколаїв Навчання Україна Флот

Курсанти 198-го навчального центру Військово-Морських Сил Збройних Сил України отримують практичні навички управління шлюпкою.

Про це інформує Мілітарний.

В акваторії міста Миколаїв курсанти 198-го навчального центру ВМС України, відпрацьовують завдання з управління шлюпкою в умовах плавання в річці на веслах та під вітрилом.

Під час таких вправ, курсанти на практиці закріплюють теоретичні знання по навігації та базові знання з основ військово-морської справи.

Набувають досвіду з управління маломірним судном (шлюпкою) на веслах та під вітрилом і виконують завдання первинної штурманської підготовки.

Курсанти відпрацьовують злагодженість екіпажу і роботу в команді, набуваючи вміння одночасно та швидко виконувати команди старшого при управлінні шлюпкою.

Особовий склад при практичному виконнанні завдань, вивчає технічні характеристики шлюпки типу ЯЛ.

Ял-6 або шестивесельний ял – морехідна шлюпка з вітрилом. Зазвичай виготовляється з дерева, останнім часом частіше з пластику. Приводиться в рух веслами, вітрилом або підвісним двигуном.

Має наступні параметри:
довжина – 6,11 м,
ширина – 1,85 м,
висота від кіля до планшира – 0,91 м,
маса 600-650 кг (дерев’яні), 450-500 кг (пластикові).

Нагадуємо, що 13 травня, на навчальних катерах «Сміла» та «Нова Каховка» курсанти 3 курсу Інституту Військово-Морських Сил повернулися до Одеси з катерного походу.

Майбутні флотські офіцери подолали понад 500 морських миль Чорного моря і річки Дунай та відвідали острови Зміїний і місто Ізмаїл.

Навчальні катери ВМСУ «Чигирин» та «Сміла» у Миколаєві

За час походу курсанти на практиці вдосконалювали навички корабельної служби та підвищували рівень професійної складової за спеціальностями. Щоденно військові відпрацьовували елементи навчально-бойової підготовки, брали участь у корабельних тренуваннях, опановували питання експлуатації озброєння та військової техніки, боротьби за живучість, навігаційної безпеки, плавання катерів у складі тактичної групи вдень та вночі, особливості проходження вузини тощо.

198 Навчальний центр ВМС України Миколаїв Навчання Україна Флот