fbpx
Курсанти з України є одними з кращих у Великій Британії

Курсанти з України є одними з кращих у Великій Британії

Велика Британія Європа Світ Співпраця Україна

Українські курсанти є одними з кращих у військових навчальних закладах Великої Британії.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на АрміяInform.

Цього року курсант Харківського Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Антон Лузгарь був нагороджений Міжнародною премією в Коледжі Королівських повітряних сил “Кранвелл” (RAF College Cranwell) після закінчення 24-тижневого модульного курсу початкової підготовки офіцера.

Слід зазначити, що у дипломатичному представництві Великої Британії повідомили, що українські курсанти продовжують залишатися одними з найкращих іноземних студентів у військових коледжах Великої Британії.

Так, минулого року український курсант Антон Совенко отримав відзнаку найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті.

Крім того, у 2019 році Артем Бараненко отримав «Шаблю найкращого закордонного випускника» Сандгерста. Він став першим українцем, якого нагородили цією високою відзнакою.

Раніше, у 2015-му Михайло Лещенко отримав почесну відзнаку як найкращий випускник коледжу Королівських ВПС серед іноземців.

Як визнання його лідерських та офіцерських якостей, високих результатів навчання на курсі Антон Лузгарь отримав постійний кубок і пам’ятну картину зі зображенням коледжу.

Надалі курсант має шанс боротися за те, щоб стати найкращим із найкращих і отримати меч Королівських військово-повітряних сил.

У жовтні минулого року, стало відомо, що інструкторська місія Orbital здійснюватиме також військову морську підготовку українських військових, повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Фотообкладинка до новини. Фото: Британська місія Orbital

“Великим доповненням тепер є морська підтримка. Це не лише будівництво кораблів, а й підготовка, яку буде реалізовано через операцію Orbital. Оскільки операція Orbital уже діє, люди добре знають її, довіряють, бачили її послужний список, це правильний механізм для того, щоб додати до неї компонент морської підготовки”, – сказала Сіммонс

Посол нагадала, що ключовою подією візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії було підписання Меморандуму про наміри у сфері розвитку військово-морського потенціалу України, й зазначила, що кораблі, які Велика Британія передасть Україні, можуть бути оснащені зброєю.

Велика Британія Європа Світ Співпраця Україна