fbpx
Кувейту передали перший модернізований танк M1A2K

Кувейту передали перший модернізований танк M1A2K

Азія Близький Схід Бронетехніка Кувейт Модернізація Світ США Танк Танк "Abrams"

Кувейту передали перший модернізований танк M1A2K.

Про це інформує Мілітарний.

Армія Кувейту 29 липня, отримала перший модернізований основний бойовий танк Abrams M1A2K, під час офіційної церемонії, яка відбулася у США, пише Army Recognition з посиланням на Тwitter  збройних сил зазначеної країни.

Від імені начальника Генерального штабу армії, делегація сухопутних військ Кувейту на чолі із заступником командувача сухопутними силами, бригадним генералом Абдуллою Алі Аль-Джабал в супроводі ряду офіцерів взяла участь в офіційній церемонії отримання кувейтською армією першого танка М1А2К.

У грудні 2016 року Агентство по співпраці в області оборони і безпеки (DSCA) Держдепартаменту США оголосило про можливий продаж Кувейту 218 модернізованих ​​танків Abrams М1А2 і супутнього устаткування, технічної підтримки та навчання персоналу.

Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

З передбачуваною вартістю – 1,7 млрд дол США.

Уряд Кувейту також запросив продаж 240 кулеметів М2А1 калібру 12,7 мм, 480 7,62-мм кулеметів М240, 240 радіостанцій AN/VRC-92E SINCGARS і 1085 приладів нічного бачення AN/PVS-7B, технічне обслуговування, запасні частини, навчання.

Згідно фото, оновлений танк Abrams M1A2K оснащений 12,7-мм великокаліберним кулеметом, встановленим над 120-мм гарматою. На даху башти встановлений ​​гіростабілізований бойовий модуль, який озброєний одним 12,7-мм кулеметом.

Змін зазнав пакет бронювання та обладнання бронемашити, включаючи оснащення новою допоміжною системою охолодження та живлення (ACPS), що встановлена в кормовій частині башти.

M1A2K зберігає основне озброєння, яке включає в себе одну 120-мм гладкоствольну гармату M256, розроблену німецькою компанією Rheinmetall Waffe Munition GmbH, здатну стріляти навчальними снарядами M865 TPCSDS-T і M831 TP-T, осколково-фугасними M8300 HEAT-MP-T і бронебійними підкаліберними M829 APFSDS-T.

Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

У грудні минулого року, Міноборони США оголосило про підписання командуванням контрактів з компанією General Dynamics Land Systems (GDLS) базової угоди на модернізацію танків до рівня M1A2 SEP v3. Вартість операції оцінюється в 4,62 млрд доларів.

Окрім того, був укладений контракт на 1,1 млрд доларів з компанією Honeywell на поставку двигунів AGT 1500, які використовуються в танках «Abrams».

Азія Близький Схід Бронетехніка Кувейт Модернізація Світ США Танк Танк "Abrams"