fbpx
Китай опробовує тактику Карабаху на виявленні ППО Тайваню

Китай опробовує тактику Карабаху на виявленні ППО Тайваню

Азія ВПС Китаю Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Світ

Китай опробовує тактику Карабаху при застосуванні авіації для виявлення ППО Тайваню.

Про це інформує Мілітарний.

EurAsian Times повідомляє, що 17 червня ВПС Китаю провели чергові польоти бойової авіації неподалік від повітряних кордонів Тайваню, який Пекін вважає своєю територією.

Ці навчання звернули на себе особливу увагу в зв’язку з тим, що в них були задіяні застарілі літаки китайських ВПС. Цими винищувачами виявилися Chengdu J-7 та сучасні  багатоцільові J-16 у супроводі літака радіоелектронної боротьби Shaanxi Y-8.

У китайській пресі, коментуючи навчання біля кордонів Тайваню, відзначили, що «ймовірно, мова йде про спробу перевірити ефективність тайванської ППО».

Деякі військові джерела підкреслювали можливість того, що відправлені на Тайвань літаки J-7 були перетвореними на безпілотні літальні апарати, але тайваньські Повітряні сили заявили, що це справді J-7, а не безпілотні літальні апарати.

«НОАК було б добре використати досвід азербайджану і аналогічно використовувати J-7 як безпілотну приманку для засобів протиповітряної оборони під час регіонального конфлікту», – сказав Бен Хо – аналітик Школи міжнародних досліджень ім.Ракаратнама в Сінгапурі.

Він мав на увазі тактику, яку використовувала азербайджанська армія в Карабасі восени минулого року застосовуючи безпілотні літаки Ан-2.

Нагадуємо, що у квітні, велика група літаків Китаю (КНР) увійшла до зони ідентифікації ППО (протиповітряної оборони) Тайваню (Республіки Китай).

Угрупування китайських літаків складалось з 25 одиниць, включаючи винищувачі та бомбардувальники.

Повідомлялося про 14 винищувачів J-16 та чотирьох J-10, а також чотири бомбардувальники H-6K, що зокрема можуть нести ядерну зброю, два протичовнові літаки та літак раннього радіолокаційного виявлення.

Китайські винищувачі J-16

Це стало найбільшим вторгнення з тих пір, як Тайвань почав на офіційному рівні звітувати про діяльність ВПС Китаю в тайваньському повітряному просторі. На їх перехоплення були відправлені літаки Повітряних сил Тайваню та було розгорнуто зенітні ракетні системи.

Азія ВПС Китаю Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Світ