fbpx
Китай побудує перше в світі автономне дослідне судно

Китай побудує перше в світі автономне дослідне судно

Азія Китай (КНР) Світ Суднобудування Флот

Китай побудує перше в світі автономне дослідне судно.

Про це інформує Мілітарний.

У Китаї, на верфі Huangpu Wenchong Shipyard найближчим часом закладуть корабель, який, як очікується, стане першим в світі дослідним судном з дистанційним управлінням і автономною навігацією, пише Navy Recognition з посиланням на представників Південної морської науково-інженерної лабораторії Гуандун.

Судно спроектовано компанією China Ship Design & Research Center, яка займається науково-дослідним проектуванням і технологічними інноваціями цивільного суднобудування та в галузі морського інженерного обладнання.

Підприємство створено китайською суднобудівною корпорацією China Shipbuilding Industry Corporation за участю восьми інших компаній і науково-дослідних інститутів.

Судно матиме довжину 88,5 метра, ширину – 6,1 метра, осадку – 3,7 метра. Корабель зможе розвивати максимальну швидкість 18 вузлів і матиме водотоннажність 2000 тонн.

У науково-дослідного судна буде простора палуба, яка дозволить розміщувати різні безпілотні системи.

Huangpu Wenchong є дочірньою компанією Китайської державної суднобудівної корпорації CSSC та однією з найбільших верфей, які будують військові і комерційні вантажні судна.

Нагадуємо, що Китай ввів до бойового складу військово-морських сил народно-визвольної армії перший вертольотоносець власної побудови.

Урочиста церемонія відбулась 23 квітня у Саньї на острові Хайнань. Під час церемонії на палубі в якості демонстрації було щонайменше шість багатоцільових гелікоптерів Z-8CJ.

Перший китайський вертольотоносець Type 75 на церемонії прийняття до бойового складу

Головний вертольотоносець Type 075 спустили на воду 25 вересня 2019 року, він став найбільшим десантним кораблем китайського флоту.

Довжина корабля складає близько 235 м, ширина – 36 м, осадка – 8,5 м, водотоннажність – близько 36 тис. тонн.

Азія Китай (КНР) Світ Суднобудування Флот