fbpx
Китай поставив Сербії сучасні засоби ППО – ЗМІ

Китай поставив Сербії сучасні засоби ППО – ЗМІ

Європа Закупівлі ЗРК Китай (КНР) ППО та ПРО Світ Сербія

Китай доправив до Сербії сучасні засоби протиповітряної оборони на шести літаках Y-20 китайських військово-повітряних сил.

Про це інформує Мілітарний.

Суботнього ранку, 9 квітня, в цивільному аеропорту Белграда приземлилися літаки, які доставили cучасні китайські зенітно-ракетні комплекси середньої дальності HQ-22, повідомило видання Associated Press з посиланням на власні джерела.

Про те, що Сербія придбала китайські ЗРК (зенітні ракетні комплекси) середньої дальності FK-3, стало відомо ще у серпні 2020-го року.

Загалом для протиповітряної оборони балканської країни замовлено три батареї цих комплексів.

Китайський зенітний ракетний комплекс середньої дальності FK-3

Китайські зенітні ракетні комплекси FK-3 є експортним варіантом HQ-22 – системи протиповітряної оборони середньої дальності останнього покоління.

Вперше FK-3 було представлено на виставці Чжухай у 2016 році. Зона ураження комплексу має радіус до 150-170 км, діапазон за висотою – від 50 м до 27 км. Експортна версія FK-3 має зону ураження 5-100 км за дальністю та 50 м – 27 км по висоті.

Додамо, що раніше Міністерство оборони Республіки Сербія отримало з Китаю шість ударних безпілотників СН-92А та 18 керованих ракет із лазерним напівактивним наведеням FT-8C.

Безпілотник CH-92A. Фото: Міноборони Сербії

Сербія стала першим відомим замовником цього безпілотника, підписавши у 2018 році угоду про його закупівлю з китайською стороною.

Варто нагадати, що Сербія є ідеологічним партнером Росії. Також вона не приєдналася до санкцій проти агресора.

Європа Закупівлі ЗРК Китай (КНР) ППО та ПРО Світ Сербія