fbpx
Китай пропонує Аргентині винищувачі JF-17

Китай пропонує Аргентині винищувачі JF-17

JF-17 Thunder Аргентина Винищувач Латинська Америка ПС Аргентина Світ

Китай пропонує Аргентині придбати свої багатоцільові винищувачі JF-17 Thunder.

Про це пише Scramble.

У перший тиждень травня до Аргентини прибула делегація для обговорення можливої поставки.

Китайська компанія AVIC (Aviation Industries Corporation of China Ltd) відправила представників з підрозділом CATIC (China National Aero-Technology Import & Export Corporation).

Зараз йде обговорення можливого постачання десяти одномісних винищувачів та ще два у двомісній версії, а також подальшого опціону, що в перспективі може бути частково зібраним на Fabrica Argentina de Aviones ‘Brig. San Martin’.

Ще у 2015 році почались перші розмови про можливу поставку, але тоді результати були безуспішними.

JF-17 Thunder

Після цього Аргентина вела переговори з південнокорейською компанією KAI (Korea Aerospace Industries) на придбання легких ударних літаків FA-50.

Але угода не була фіналізована через блокування Сполученим Королівством (Великою Британією) і відмовою постачати комплектуючі до Аргентини.

На цьому фоні китайська компанія вирішила спробувати вдруге просунути свою пропозицію до південноамериканської країни.

У Scramble відзначають, що у варіанті для Пакистану багатоцільові винищувачі JF-17 Thunder комплектуються британськими кріслами-катапультами Baker PK16LE і для можливості придбання Аргентиною, їх замінять на китайський аналог.

Багатоцільовий винищувач JF-17N Thunder Повітряних сил Нігерії 1

JF-17 Thunder розроблений китайською компанією Chengdu Aircraft Industry Corporation (CAIC) за участі пакистанської Pakistan Aeronautical Complex (PAC) та зараз виготовляється в інтересах Повітряних сил Пакистану.

Багатоцільовий винищувач оснащується двигунами РД-93, російського виробництва та розроблений «ОДК-Климов», минулого року стало відомо про наміри встановлювати модернізовану версію двигуна – РД-93МА з поліпшеними характеристиками.

Окрім Пакистану літак просувається у треті країни, так у вересні 2016 року на виставці Africa Aerospace and Defence у Південно-Африканській Республіці Нігерія та Пакистан підписали меморандум про взаєморозуміння у питанні закупівлі трьох багатоцільових винищувачів JF-17 Thunder, які були поставлені цього року.

JF-17 Thunder Аргентина Винищувач Латинська Америка ПС Аргентина Світ