fbpx
Китай відправив 56 військових літаків до Тайваню

Китай відправив 56 військових літаків до Тайваню

Авіація Азія ВПС Китаю Китай (КНР) Світ

Велика група китайських бойових літаків наблизилась до повітряного простору Тайваню.

Про це інформує Мілітарний.

У понеділок, міністерство оборони Китайської Республіки (Тайвань) заявило, що воно підняло бойові літаки для попередження після того, як 36 винищувачів, 12 бомбардувальників H-6 та чотири інших літаки увійшли в його південно-західну зону ідентифікації протиповітряної оборони (ППО), пише «Укрінформ» з посиланням на France24.

Ще чотири винищувачі увійшли в зону з нічним вильотом, унаслідок цього загальна кількість літаків, які Китай відправив до Тайваню становила 56.

На їх перехоплення були відправлені літаки Повітряних сил Тайваню та було розгорнуто зенітні ракетні системи.

Китайські винищувачі J-16

Тайвань (Китайська Республіка) закликав Пекін припинити безвідповідальні провокаційні дії та звинуватив у «серйозному порушенні статус-кво миру та стабільності в Тайванській протоці».

“Китай необгрунтовано проводить військову агресію, порушуючи регіональний мир”, – заявив прем’єр Тайваню Су Цзен-чан.

Сполучені Штати Америки закликали владу Китаю припинити провокаційні військові дії біля узбережжя Тайваню.

За останні три дні військові Тайваню повідомили, що повітряні сили Китаю здійснили в цю зону численні вильоти. Зокрема, 2 жовтня було зафіксовано 39 літаків.

Китайський стратегічний бомбардувальник H-6K

Континентальний Китай називає Тайвань своєю провінцією та ніколи не відмовлявся від можливого застосування сили для забезпечення можливого об’єднання.

Військові кораблі США регулярно проходять протокою, що розділяє Китай та Тайвань, це робиться за для декларування підтримки Китайській Республіці та для застереження КНР від можливої агресії.

У серпні, Тайвань (Республіка Китай) виділив 1,4 мільярда доларів на закупівлю нових військових літаків наступного 2022 року. Запланована купівля бойової авіації відбуватиметься для посилення обороноздатності острова на тлі посилення тиску з боку Китаю

Авіація Азія ВПС Китаю Китай (КНР) Світ