fbpx
Китай впроваджує stealth-елементи на підводні човни класу Yuan

Китай впроваджує stealth-елементи на підводні човни класу Yuan

Азія ВМС Китаю Китай (КНР) Підводні човни Суднобудування Флот

Китай впроваджує stealth-елементи на свої дизель-електричні підводні човни класу 039A (Yuan), модернізація отримала індекс 039C.

Про це пише аналітик H I Sutton на Naval News.

Нещодавно нові підводні човни класу 039C були помічені з новою stealth-надбудовою (на морському сленгу – вітрилом), яка призначення для зменшення помітності судна на гідролокаторах (сонарах) противника.

Раніше це було лише припущенням, однак китайські науковці опублікували у польському журналі Archives of Acoustics дослідження, у рамках якого вимірювався вплив схожої конструкції на імпульси гідролокаторів.

Крім того, модернізований Yuan отримав новий електро-оптичний перископ та навігаційну будку нової форми.

Подібні конструкції надбудови, судячи з концептуальних зображень, будуть застосовані на перспективних шведських підводних човнах класу А-26 та на німецьких класу 212CD.

Нагадаємо, що нещодавно “Мілітарний” повідомляв про те, що на китайській верфі поблизу міста Далянь, у провінції Ляонін, зафіксували нове, раніше невідоме stealth-судно.

Візуально новий корабель схожий на шведський корвет класу Visby. Китайське судно має схожу надбудову, сховану у спеціальній ніші корабельну артилерійську установку та в цілому повторює риси шведського аналога.

Точні розміри оцінити складно, однак аналітики припускають, що довжина судна складає 97 метрів, ширина – 14 метрів, а водотоннажність може варіюватися від 2 000 до 3 000 тонн.

Активне впровадження нових технологій у ВМС НВАК сигналізує про прагнення Китаю домінувати, або хоча б мати технологічний паритет з флотами ймовірних противників.

Сьогодеі КНР активно розвиває спроможності свого флоту і в авіаційному секторі.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що у Китайській Народній Республіці активно випробовують новий палубний літак дальнього радіолокаційного виявлення KJ-600.

На оприлюднених фотографіях видно KJ-600 під час випробувального польоту, на відміну від ранніх фотографій, літак пофарбований у кольори ВМС Народно-визвольної армії Китаю.

Азія ВМС Китаю Китай (КНР) Підводні човни Суднобудування Флот