fbpx
Китай ввів до бойового складу вертольотоносець Guangxi

Китай ввів до бойового складу вертольотоносець Guangxi

Азія ВМС Китаю Десантні катери та кораблі Китай (КНР) Світ Суднобудування Флот

Військово-морські сили народно-визвольної армії Китаю (НВАК) отримали другий універсальний десантний корабель (УДК) Type 075 під назвою Guangxi.

Про це інформує Мілітарний.

В Шанхаї, 26 грудня 2021 року, відбулася церемонія введення до бойового складу Східного флоту ВМС НВАК другого збудованого в Китаї універсального десантного корабля проекту Type 075.

Вертольотоносець Guangxi назвали на честь автономного району в південній частині країни. Guangxi є другим універсальним десантним кораблем китайського проекту Type 075.

УДК спустили на воду, 22 квітня 2020 року, на верфі Hudong–Zhonghua Shipbuilding у Шанхаї. Будівництво тривало з 2018 року. Вертольотоносець вийшов на заводські ходові випробування 22 грудня 2020 року.

Нагадуємо, що головний універсальний десантний корабель Type 075 під назвою Hainan ввели до бойового складу військово-морських Китаю, 23 квітня у Саньї на острові Хайнань. Під час церемонії на палубі в якості демонстрації було щонайменше шість багатоцільових гелікоптерів Z-8CJ.

Перший китайський вертольотоносець Type 75 на церемонії прийняття до бойового складу

УДК Hainan спустили на воду 25 вересня 2019 року. У квітні 2020 року на китайському універсальному десантному кораблі сталася пожежа. Під час загоряння корабель знаходився біля пірсу компанії Hudong-Zhonghua Shipbuilding. Але пожежа не завадила у серпні 2020 року розпочати перші ходові випробування корабля, які тривали 18 діб.

Технічні характеристики корабля проекту Type 075:

Водотоннажність: 40 000 тонн
Довжина: 250 метрів
Ширина: 30 метрів
Осадка: 8,5 метрів
Швидкість: до 23 вузлів
Озброєння:
• два 30-мм зенітних артилерійських комплекси ЗАК H/PJ-11
• два зенітно-ракетних комплекси HHQ-10
Авіагрупа: до 30 гелікоптерів

На початковому етапі для ВМС Народно-визвольної армії Китаю мають намір побудувати три розроблених підприємством Hudong-Zhonghua Shipbuilding вертольотоносці класу Type-075. У січні 2021 року, третій універсальний десантний корабель спустили на воду.

УДК «Type-075» ВМС НВАК. Серпень 2020. Фото: ЗМІ КНР

УДК

Універсальні десантні кораблі (УДК), або як їх ще називають “вертольотоносцям”, здатні нести на своєму борту велике угрупування важких гелікоптерів різноманітного призначення, а також перевозити підрозділ морської піхоти.

УДК мають док для катерів та інших плавзасобів, який забезпечує висадку десанту та бронетехніки з води на узбережжя.

Азія ВМС Китаю Десантні катери та кораблі Китай (КНР) Світ Суднобудування Флот