fbpx
Китай висловив занепокоєння приземленням військового літака США на Тайвані

Китай висловив занепокоєння приземленням військового літака США на Тайвані

Азія Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Світ США

Китай висловив занепокоєння приземленням військового транспортного літака США на Тайвані.

Як пише Міжнародне радіо Китаю, про це заявив офіційний представник Міністерства оборони КНР У Цянь.

Китайська Народна Республіка вважає Тайвань (Республіку Китай) своєю територією і для посадки будь якого військового літака на цій території має надавати дозвіл.

Подібне у Китайській Народній Республіці вважають вторгненням.

Будь-які вторгнення іноземних літаків у повітряний простір Китаю приведуть до серйозних наслідків, – заявив він.

Офіційний представник міністерства оборони КНР закликав США не вдаватися до провокацій.

Ми з усією серйозністю закликаємо Сполучені Штати не гратися з вогнем і негайно припинити авантюрні і провокаційні дії, не посилати неправдиві сигнали сепаратистським силам, що виступають за «незалежність Тайваню», і не допускати небезпечного загострення ситуації в Тайванській протоці, – сказав У Цянь.

З моменту встановлення контролю над континентальною частиною Китаю комуністична Китайська Народна Республіка веде політику «одного Китаю» та системно працюють над зменшенням країн, що визнають Тайвань (Республіку Китай)

Ми попереджаємо адміністрацію Демократичної прогресивної партії /Тайваню/, що не слід невірно оцінювати ситуацію, виявляти зайву довірливість і йти на відчайдушний ризик. Змова з зовнішніми силами і провокації в прагненні до” незалежності “можуть лише поставити Тайвань у небезпечне становище, – додав офіційний представник Міноборони КНР.

Літак ХТ-5 на аеродромі ВПС Тайваню. Червень 2020 рік. Фото: ЗМІ Тайваню

За його словами, Китай повинен бути і неодмінно буде єдиним.

Ніхто не повинен недооцінювати рішучість, непохитну волю і величезну здатність китайського народу до захисту державного суверенітету та територіальної цілісності своєї країни. Народно-визвольна армія Китаю знаходиться в стані підвищеної бойової готовності і вживе всіх необхідних заходів, щоб рішуче присікти будь-які спроби домогтися «незалежності Тайваню», – наголосив У Цянь.

Азія Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Світ США