fbpx
Китай зімітував удари по Тайваню під час навчань

Китай зімітував удари по Тайваню під час навчань

Азія Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Навчання Світ

Військові Китаю змоделювали точні удари по Тайваню під час навчань навколо острова.

Напередодні КНР розпочав триденні військові навчання навколо Тайваню, після того, як президент Цай Інвень повернулася з короткого візиту до США. Про це повідомляє Reuters.

Китайське державне телебачення проінформувало, що патрулювання та навчання навколо Тайваню тривають.

Під об’єднаним командуванням кілька типів підрозділів здійснили імітаційні спільні високоточні удари по ключових цілях на острові Тайвань і навколишніх морських акваторіях і продовжують підтримувати наступальні позиції навколо острова“, – йдеться в повідомленні.

Китайський військовий корабель під час навчань «Joint Sword» поблизу контрольованих Тайванем островів Мацу, 8 квітня 2023 Фото: Reuters

Джерело служби безпеки Тайваню повідомило виданню, що китайські навчання навколо каналу Баші включали симуляцію атак на групи авіаносців, а також протичовнові навчання.

Цей канал відокремлює Тайвань від Філіппін.

Канал Баші

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що станом на 6 ранку 9 квітня було помічено 71 літак китайських ПС і 9 кораблів ВМС навколо острова.

Підкреслили, що близько половини цих літаків, включаючи Су-30 і J-11, перетнули середню лінію Тайванської протоки.

Також підкреслили, що приділяють особливу увагу ракетним військам Народно-визвольної армії.

Рада з питань океану Тайваню, яка керує береговою обороною, опублікувала відео, де один з кораблів стежить за китайським.

Ви завдаєте серйозної шкоди регіональному миру, стабільності та безпеці. Будь ласка, негайно розверніться та залиште. Якщо ви продовжите продовжувати, ми вживемо заходів із вигнання, — сказав офіцер берегової охорони по радіо китайському кораблю.

Також на відео є тайванський фрегат Di Hua, який супроводжує корабель берегової охорони для підтримки у “протистоянні”.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Тайвань готується купувати важке озброєння в Чехії. Йдеться про САУ, вантажівки та співпрацю у галузі розробки безпілотників.

Азія Китай (КНР) Китайська Республіка (Тайвань) Навчання Світ