fbpx
Китайська Республіка починає будівництво підводного човна

Китайська Республіка починає будівництво підводного човна

Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Китайська Республіка (Тайвань) Підводні човни Суднобудування Флот

На Тайвані відбулася церемонія, присвячена початку будівництва підводного човна Китайської Республіки.

Про це повідомила президент Китайської Республіки Цай Інвень.

Церемонія проходила на підприємстві суднобудівної компанії CSBC в місті Гаосюн на Тайвані.

В рамках проєкту, вартість якого оцінюється в 16 млрд тайв. доларів, планується побудувати вісім підводних човнів. Перший з них буде побудована до 2024 року.

Морські ходові випробування підводного човна почнуться за планом у 2025 році.

Підводні човни КР

Нині Військово-морські сили Китайської Республіки у своєму розпорядженні мають чотири підводні човни: два типу «Hai Lung» (зі складу ВМС Нідерландів) і дві типу «Hai Hu» (зі складу ВМФ США).

При цьому до виконання військових завдань придатні тільки дві субмарини типу «Hai Lung», побудовані в 1986 році.

В кінці 1990-х років військове відомство Китайської Республіки планувало провести капітальний ремонт і модернізацію підводних човнів типу «Hai Lung», списати субмарини типу «Hai Hu» і придбати в одного з іноземних постачальників вісім дизель-електричних підводних кораблів. Пізніше китайські військові від цих планів відмовилися.

У 2016 році суднобудівна корпорація CSBC відкрила центр розробки підводних човнів. Центр займається проєктуванням кораблів в рамках національної програми оновлення підводного флоту, що передбачає будівництво від шести до восьми субмарин.

Модель підводного човна розробки Китайської Республіки

Спочатку передбачалося, що новий центр розробить проєкт підводного човна до кінця 2016 року, проте потім ці терміни неодноразово переносилися.

Нагадаємо, у червні 2020 року побудовано дві перші секції десантно-вертолітного корабля-дока та відбулася церемонія закладки кіля корабля призначеного для ВМС Китайської Республіки.

Командування ВМС Китайської Республіки (Тайвань) уклало з CSBC Corporation контракт вартістю 4,635 млрд. нових тайваньських дол. (155,84 млн. дол. США) на поставку нового десантного корабля у квітні 2018 року.

Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Китайська Республіка (Тайвань) Підводні човни Суднобудування Флот