fbpx
Китайські власники планують змінити статут і Наглядову раду “Мотор Січ”

Китайські власники планують змінити статут і Наглядову раду “Мотор Січ”

«Мотор-Січ» Авіація Китай (КНР) Україна

Китайські власники планують змінити статут і Наглядову раду “Мотор Січ”: Skyrizon, дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group офіційно повідомила на Шанхайській фондовій біржі про скликання позачергових зборів акціонерів української компанії.

Про це пишуть Українські новини.

Збори ініціювали компанії-акціонери Skyrizon Aircraft Holdings Limited та “МС-4″, у власності яких знаходяться пакети акцій, спільно перевищують 10%.

На порядку денному – затвердження нового статуту ПАТ “Мотор Січ”, прийняття рішення про припинення повноважень всього складу Наглядової Ради товариства з дев’ятьох його членів і обрання нових.

Позачергові загальні збори акціонерів ПАТ “Мотор Січ” заплановано на 31 січня 2021 року,— сказано в повідомленні Beijing Xinwei Technology Group на сайті Шанхайській фондовій біржі.

Акціонерне товариство «Мотор Січ». Фото з відкритих джерел

У грудні 2020 року китайські інвестори ПАТ “Мотор Січ” направили українському уряду повідомлення про звернення до міжнародного арбітражу проти держави Україна.

Китайські акціонери ПАТ “Мотор Січ”, сумарно контролюють понад 50% акцій компанії, мають намір стягнути компенсацію збитку в розмірі $3,5 млрд, яка була заподіяна арештами акцій і блокуванням доступу до управління компанією.

Дії України для міжнародного арбітражу кваліфіковані як протизаконна експропріація інвестицій, що порушує умови українсько-китайського міждержавної угоди про їх захист і заохочення.

Акціонерне товариство «Мотор Січ». Фото з відкритих джерел

Інтереси китайських інвесторів в міжнародному арбітражі проти України представлятимуть 3 міжнародні юридичні компанії.

Президент Володимир Зеленський закликав уряд, РНБО та СБУ перевірити економічну обґрунтованість приватизації підприємств, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

Дочірня компанія китайської Beijing Skyrizon та DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського і її афільовані компанії 4 серпня спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України про покупку акцій “Мотор Січ”.

«Мотор-Січ» Авіація Китай (КНР) Україна