fbpx
Китайські ВМС провели навчання, які змінюють ситуацію у Жовтому морі

Китайські ВМС провели навчання, які змінюють ситуацію у Жовтому морі

Азія ВМС Китаю Китай (КНР) Навчання Протикорабельні ракети (ПКР)

Військово-морські сили Народно-визвольної армії Китаю провели навчання з використанням протикорабельних ракет YJ-62, що перекривають майже все Жовте море.

Про це повідомляє видання Naval News.

Навчання відбулися у місті Хайянг, провінції Шаньдун на узбережжі Китаю. Подібні навчання, ймовірно, є першими та мають стратегічні наслідки для Жовтого моря.

Відео навчань оприлюднив китайський телеканал China Central Television (CCTV). На відео показані чотири пускові установки WS2400, кожна з яких обладнана трьома ПКР YJ-62, та одна командна машина.

До цього було відомо, що ракети YJ-62 використовувалися в основному на сході Китаю, тобто контролювали Тайванську протоку та Південнокитайське море.

YJ-62

YJ-62 або Yingji-62 – це китайська трансзвукова протикорабельна ракета середньої дальності з АГСН, яка призначена для ураження надводних кораблів різного призначення.

Китайці заявляють, що вона може працювати в умовах радіоелектронної протидії. Ракета може використовуватися на берегових ракетних комплексах, літаках, надводних кораблях та підводних човнах.

Ракета існує у двох варіантах – YJ-62 з дальністю до 400 кілометрів та експортний C-602 з дальністю до 280 кілометрів.

Вона оснащується двигуном WS-500, на ракетах морського та наземного базування встановлюють розгінний блок.

Стартова маса ракети складає 1350 кілограмів, маса бойової частини – 300 кілограмів.

Китайські морські амбіції

“Мілітарний” 26 листопада повідомляв, що на китайському авіаносці “Фуцзянь” випробували електромагнітну катапульту.

Випробування катапульти – це важливий етап випробувань будь-якого сучасного авіаносця, який проводиться перед етапом ходових випробувань.

Відомо, що протягом наступного року “Фуцзянь” повинен вийти в море, а введення в експлуатацію, якщо не буде виявлено проблем, заплановане на 2025 рік.

Електромагнітна катапульта – це новинка у ВМС НВАК, “Фуцзянь” став першим китайським авіаносцем, який її отримав. Інші авіаносці, “Ляонін” (колишній “Варяг” проєкту 1143 “Кречет”) та національний “Шаньдун”, обладнані трампліном.

Раніше, 25 листопада повідомлялося, що Китай впроваджує stealth-елементи на свої дизель-електричні підводні човни класу 039A (Yuan), модернізація отримала індекс 039C.

Нещодавно нові підводні човни класу 039C були помічені з новою stealth-надбудовою (на морському сленгу – вітрилом), яка призначення для зменшення помітності судна на гідролокаторах (сонарах) противника.

Раніше це було лише припущенням, однак китайські науковці опублікували у польському журналі Archives of Acoustics дослідження, у рамках якого вимірювався вплив схожої конструкції на імпульси гідролокаторів.

Азія ВМС Китаю Китай (КНР) Навчання Протикорабельні ракети (ПКР)