fbpx
Китайський інвестор «Мотор Січ» отримав санкції від США

Китайський інвестор «Мотор Січ» отримав санкції від США

«Мотор-Січ» Китай (КНР) Санкції Світ США Україна

Китайський інвестор «Мотор Січ» отримав санкції від Міністерства торгівлі США.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на офіційний прес-реліз відомства.

Компанію Skyrizon внесли до списку MEU (Military End-User) – туди заносять компанії, які діють в інтересах китайської армії.

США вводить для таких компаній обмеження щодо експорту, реекспорту і переміщення товарів усередині країни. Щоб виконувати зазначені операції, компаніям треба додаткове ліцензування.

У релізі йдеться, що Chinese National Offshore Oil Corporation та Skyrizon – загрожують нацбезпеці США, «допомагаючи Китаю залякувати сусідів у Південно-Китайському морі».

Нерозсудливі та войовничі дії Китаю в Південно-Китайському морі та його агресивний поштовх до придбання інтелектуальної власності та технологій для його мілітаризації є загрозою національній безпеці США та безпеці міжнародного співтовариства, – сказав міністр торгівлі США Уілбур Росс.

Акціонерне товариство «Мотор Січ». Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що запровадження санкцій має стати попередженням експортерам про тісний зв’язок Skyrizon з армією Китаю.

Китайські інвестори ПАТ «Мотор Cіч» у грудні 2020 року направили українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна.

Як повідомлялося, китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують більше 50% акцій компанії «Мотор Січ». Більше 25% акцій залишалися за «Укроборонпромом».


Матеріал по темі: Китайські власники планують змінити статут і Наглядову раду “Мотор Січ”


Уряд виступає за те, щоб стратегічні українські підприємства залишалися в Україні, розуміє важливість залучення інвесторів до «Мотор Січ», але йому «абсолютно не потрібні жодні посередники в пошуку інвесторів».

Президент групи DCH Олександр Ярославський заявив, що прокуратура наклала додатковий арешт на акції «Мотор Січ» після того, як китайські інвестори разом із DCH оголосили про спільну заявку в АМКУ про купівлю акцій, та поскаржився на тиск.

«Мотор-Січ» Китай (КНР) Санкції Світ США Україна