fbpx
L3Harris отримала контракт на поставку систем VAMPIRE для України

L3Harris отримала контракт на поставку систем VAMPIRE для України

L3Harris VAMPIRE ППО та ПРО США Україна-США

Компанія L3Harris Technologies оголосила про отримання контракту від міноборони США на поставку ракетних систем VAMPIRE для України.

Новину про це опублікували на офіційному сайті L3Harris.

Заявлено, що вартість цього контракту становить 40 мільйонів доларів.

Мобільна система VAMPIRE дозволить сухопутним військам України виявляти та збивати ворожі безпілотники, а також наносити ураження по наземних цілях супротивника.

Очікується, що нова система допоможе Україні значно посилити протиповітряну оборону та захистити цивільну інфраструктуру.

За контрактом L3Harris має встановити систему VAMPIRE на транспортні засоби, які надасть уряд США.

Контракт передбачає поставку Пентагону 14 систем VAMPIRE: чотири — до середини 2023 року і ще десять — до кінця 2023 року.

Прототип системи VAMPIRE обрали для пакету міжнародної військової допомоги на 3 мільярди доларів США в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні. Компанія-виробник надіслала зразок цього озброєння Пентагону ще у квітні минулого року, однак про те, що Україна все-таки отримає VAMPIRE, у Білому домі повідомили в серпні 2022 року.

Мобільна система VAMPIRE – відносно нова розробка. Польові випробування VAMPIRE почалися в 2021 році, а влітку 2022 року компанія продовжила випробування дальності уражання цілей та загальної надійності систем.

«З серпня ми інвестували в закупівлі, тестування та сертифікацію, щоб виробництво VAMPIRE могло початись без затримки», — сказав Люк Савой, президент відділу спостереження та розвідки L3Harris.

Система керованого озброєння VAMPIRE інтегрує оптико-електронну систему WESCAM MX-10 з тепловізійною та телевізійною камерами, що відповідає за виявлення цілей і наведення та пускову установку чотирьох 70-мм керованих ракет APKWS.

Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS) – це система лазерного наведення, яку встановлюють на ракети Hydra 70. Така модернізація робить із некерованих авіаційних ракет високоточні боєприпаси.

L3Harris VAMPIRE ППО та ПРО США Україна-США