fbpx
Лачинський район перейшов під контроль Азербайджану

Лачинський район перейшов під контроль Азербайджану

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Світ

Підрозділи азербайджанської армії увійшли в Лачинський район.

Про це повідомляє Міністерство оборони Азербайджану.

Передача району відбулася відповідно до тристоронньої заяви, підписаної Президентами Азербайджанської Республіки, Російської Федерації та прем’єр-міністром Республіки Вірменія.

Через декілька годин у звільненому від сил Вірменії Лачинському районі було піднято азербайджанський прапор.

«Ми повернули Лачинський район без єдиного пострілу. Ми примусили ворога до цього. Здобута на полі бою яскрава перемога привела до цього прекрасного результату, три наших району – Агдамський, Кяльбаджарскій і Лачинський – повернуті нам», – заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Нещодавно 28 листопада 2020 року у звільненому від окупації місті Кельбаджар військовими було піднято азербайджанський прапор.

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, Президенти Азербайджану, Вірменії та Російської Федерації домовилися припинити військові дії на території Нагірного Карабаху. 9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру.

20 листопада 2020 року ЗС Азербайджану зайшли в раніше окуповану частину Агдамського району.

Агдам та його околиці було захоплено влітку 1993 року.

Лачинський район на мапі

До війни в місті працювали маслосирзавод, Агдамський коньячний завод, залізнична станція, консервний, машинобудівний заводи, вузол шосейних доріг, технікуми, медичне та музичне училище, драматичний театр.

Також було повідомлено, що Уряд Азербайджану залучив Міністерство надзвичайних ситуацій країни до охорони інфраструктурних об’єктів в Нагірному Карабасі.

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Світ