fbpx
Латвійця судять за участь в бойових діях на стороні «ДНР»

Латвійця судять за участь в бойових діях на стороні «ДНР»

Балтія Війна на Донбасі Донбас Європа Латвія Найманці Російсько-терористичні війська Світ Україна

Сьогодні розпочався процес у справі латвійця Івара Келлі, якого судять за участь в бойових діях на стороні «ДНР» в східних регіонах України.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на портал Delfi.

Згідно з обвинувальним висновком, латвієць воював на Донбасі в період з лютого 2015 по травень 2016 року.

В ході слідства Служба держбезпеки Латвії отримала достатньо доказів, що Келлі брав участь у збройному конфлікті на боці сепаратистів і входив до складу розвідувально-диверсійної групи.

Серед доказів є також відео, де зображено Івар Келлі або дуже схожу на нього людину на параді 9 травня 2015 року в Донецьку.

Ілюстрація до новини. Бойовик "ДНР"

Судовий процес може істотно затягнутися, оскільки багато свідків, що проходять по цій справі, знаходяться за кордоном.

Відносно Івара Келлі не вжито жодних засобів безпеки, однак, якщо суд визнає його винним, йому може загрожувати позбавлення волі до 10 років.

Наприкінці минулого року у Чехії заочно засудили свого громадянина за бої проти України на стороні російських окупаційних сил.

45-літнього громадянина Чехії, імені якого не називають, засудили до 15 років позбавлення волі, але заочно.

Вирок Крайового суду в місті Усті-над-Лабем на північному заході Чехії набув чинності в грудні. Як вважають, чоловік і досі перебуває на сході України в окупованій частині Донецької області.

У травні 2019 року чеський військовослужбовець Ерік Ешту був визнаний винним у здійсненні спроби терористичного акту за участь у незаконних збройних формуваннях організованих Росією на тимчасово окупованій території України. Суд засудив його на три роки умовно з відстрочкою на чотири роки та скасував його військове звання.

Засуджений чеський військовий Ерік Ешт

В липні 2019 року громадянин Білорусі, що постійно проживає в Чехії, брав участь у бойових діях на Донбасі проти України. В період з 2014 по 2016 роки він кілька разів виїжджав на територію так званої “Донецької народної республіки”, де брав участь в боях на стороні російсько-терористичних військ, після чого повертався до Чехії.

Балтія Війна на Донбасі Донбас Європа Латвія Найманці Російсько-терористичні війська Світ Україна