fbpx
Латвія конфісковує авто у п’яниць для армії України

Латвія конфісковує авто у п’яниць для армії України

Автотехніка Балтія Військова допомога Латвія Україна

Латвія передала на потреби українського війська автомобілі, які були конфісковані у п’яниць за кермом.

Латвійський уряд вирішив безоплатно передати армійським частинам, медичним установам, місцевим самоврядуванням України ще вісімнадцять автомобілів, конфіскованих у п’яних латвійських водіїв.

За ухваленим минулого тижня законом, конфісковані транспортні засоби можуть безоплатно передати уряду України для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з війною, та підтримки українського суспільства. Це ще один спосіб, яким Латвія допомагає Україні у боротьбі з російською агресією.

«Уряд ухвалив рішення безоплатно передати держустановам України ще 18 конфіскованих автомобілів», – йдеться у повідомленні.

Частина транспортних засобів буде передана Міністерству оборони України, у тому числі військовим частинам.

Латвія для армії України конфісковує авто у п'яниць. Ілюстративне фото з автівкою

«У Латвії ми знаємо про важливість незалежності та демократії, тому ми маємо продовжувати всіма силами підтримувати Україну. Будь-яка допомога, велика чи маленька, наближає Україну до перемоги у жорстокій та несправедливій повномасштабній війні Росії», — наголосила парламентська секретарка міністерства фінансів Латвії Каріна Плок.

Повідомляється, що власники не отримують компенсацію і це робить їхнє рішення сісти напідпитку за кермо надзвичайно дорогим. Це також спонукає громадян інших країнах закликати свої уряди ухвалити аналогічні рішення.

Позиція Латвії

Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш вважає, що після завершення бойових дій Україна має стати членом НАТО з усіма гарантіями безпеки, які з цього випливають.

Він зазначив, що поки тривають військові дії, ніхто в НАТО не буде серйозно розглядати питання про вступ України, оскільки це негайно втягнуло б весь альянс у війну, яку Росія веде в Україні.

Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш. Фото зі сторінки політика

«Але зрештою, за нашої спільної і непохитної підтримки, Україна досягне своїх цілей», – вважає Каріньш.

Однак, на його думку, Україна-переможниця все одно залишить Росію цілою і неушкодженою, з незмінним імперіалістичним ухилом, під владою агресивного і авторитарного уряду.

«Єдиний варіант, який гарантує, що Росію можна буде стримувати, – це повне приєднання звільненої України до альянсу НАТО разом з усіма гарантіями безпеки, які з цього випливають», – стверджує прем’єр Латвії.

Автотехніка Балтія Військова допомога Латвія Україна