fbpx
Латвія оголосила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

Латвія оголосила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

Балтія Європа Латвія Світ

Латвія через міграційну кризу оголосила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю.

Про це інформує Мілітарний.

Уряд Латвії вирішив оголосити режим надзвичайного стану біля кордону з Білоруссю, про це пише Delfi. Він діятиме з 11 серпня до 10 листопада.

Дія стану пошириться на Лудзенський, Краславський, Ауґшдауґавський краї та місто Дауґавпілс.

Розпорядження Кабінету Міністрів передбачає обов’язок Національних збройних сил та Державної поліції надавати допомогу Державній прикордонній службі у забезпеченні латвійсько-білоруського прикордонного нагляду з метою запобігання незаконному перетину кордону.

“Державна прикордонна охорона після встановлення незаконного перетину особою латвійсько-білоруського кордону має право застосувати фізичну силу та спеціальні засоби для негайного повернення особи до країни, з якої вона незаконно перетнула державний кордон”, — зазначається у повідомленні.

Прикордонникам дозволять застосовувати фізичну силу та спеціальні засоби, щоб одразу повертати в Білорусь людей, які незаконно перетнули державний кордон.

На території, де діє режим надзвичайного стану, структурні підрозділи державної прикордонної служби та інші установи не прийматимуть заяви про надання статусу біженця або альтернативного статусу.

Раніше на кордоні між сусідньою Литвою та Білоруссю сталась стрілянина.

Литовські прикордонники, 8 серпня, повідомили про постріли на території Білорусі в районі кордону.

Литовські прикордонники

Постріли і запуски сигнальних ракет, зафіксовані на білорусько-литовському кордоні пов’язані з плановими навчаннями, про які Мінськ поінформував заздалегідь. З такою заявою виступили представники Державного прикордонного комітету Білорусі.

Відносини між країнами різко погіршилися, коли правитель Білорусі Олександр Лукашенко в кінці травня заявив, що Мінськ більше не буде затримувати нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу.

Балтія Європа Латвія Світ