fbpx
Латвія отримала перші 2 гелікоптери Black Hawk

Латвія отримала перші 2 гелікоптери Black Hawk

Lockheed Martin UH-60M Black Hawk Авіація Балтія Гелікоптери Закупівлі Латвія Світ

До Латвії доставлені перші два транспортні багатоцільові військові гелікоптери UH-60M Black Hawk.

Про це 11 грудня повідомив міністр оборони Артіс Пабрікс.

Гелікоптери прибули на авіабазу у Лієлварді. Їх доставив американський військово-транспортний літак C-17.

“Мені дуже приємно повідомити, що сьогодні ми отримали перші 2 гелікоптери Black Hawk для наших Збройних Сил! Літак союзників США доставив їх на авіабазу латвійської армії Лієлварді, – написав Пабрікс у Twitter.

За словами Пабрікса, гелікоптери прилетіли з Європи і доставляють їх у зібраному вигляді.

Як повідомляє Delfi, зараз відбувається приймання нової авіатехніки та оформлення документації, щоб Black Hawk ввести в експлуатацію і якнайшвидше передати латвійським льотчикам.

Нові гелікоптери Black Hawk планують ввести в експлуатацію до кінця січня.

“Ці гелікоптери дуже важливі в нашій авіації, тому що ресурси, які були у нас із так званої радянської спадщини, вичерпані”, – сказав Пабрікс. 

За його словами, ще два UH-60M швидше за все, будуть поставлені протягом наступного року.

У вересні 2018 року Кабмін підтримав покупку чотирьох Black Hawk на суму близько 175 млн євро, уклавши міжурядову угоду зі США. Співфінансування становить 15,5 млн доларів.

3 серпня 2018 року Агентство міністерства оборони США із військового співробітництва (Defense Security Cooperation Agency) направило до Конгресу США погодження про наміри продажу Латвії багатоцільових гелікоптерів Sikorsky (Lockheed Martin) UH-60M Black Hawk. Загальна вартість угоди на той час оцінювалася у 200 млн доларів США. Нові американські гелікоптери мають замінити Ми-2 та Ми-17 у армії Латвії.

Багатоцільовий гелікоптер Sikorsky UH-60 Black Hawk

UH-60 Black Hawk – багатоцільовий гелікоптер розробки та виробництва компанії Sikorsky (зараз входить у Lockheed Martin), призначений для перевезення особового складу, евакуації поранених та різноманітних військових вантажів як усередині, так і на зовнішніх підвісках.

Lockheed Martin UH-60M Black Hawk Авіація Балтія Гелікоптери Закупівлі Латвія Світ