fbpx
Латвія отримала перші БТР Patria

Латвія отримала перші БТР Patria

Patria Балтія Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Латвія Світ

Збройні сили Латвії отримали перші бронетранспортери з колісною формулою 6×6 виробництва фінської компанії Patria.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Латвії повідомило, що 29 жовтня 2021 року фінська компанія Patria поставила збройним силам балтійської країни перші чотири бронетранспортери 6×6.

Бронетехніка була доставлена до Латвії на полігон Адажі, відповідно до контракту, укладеного 30 серпня 2021 року. Офіційну презентацію цих машин заплановано на 3 листопада.

БТР Patria 6×6 значно розширить оперативні можливості Національних збройних сил Латвії, і забезпечить покращену безпеку військовослужбовців. Бронетехніка, адаптована до латвійських вимог та випробувана у різних умовах експлуатації.

Цього місяця інструктори збройних сил балтійської країни пройшли двотижневий навчальний курс у Фінляндії, який надав їм необхідні знання та навички з використання та обслуговування нової бронетехніки.

30 серпня на базі Адажі міністри оборони Латвії та Фінляндії підписали генеральну угоду про спільне виробництво та придбання бронетранспортерів 6х6 у Patria, яка включає поставку понад 200 нових БТР до 2029 року.

БТР Patria 6х6

Вартість контракту становить приблизно 200 мільйонів євро і включає доставку БТР, первинне технічне обслуговування та навчання персоналу. Технічне обслуговування, ремонт і можлива модернізація бронетехніки будуть проводитися в Латвії.

На початку минулого 2020 року, стало відомо, що Фінляндія та Латвія домовилися про спільну програму розвитку бронетехніки для підвищення мобільності армії, для реалізації якої була обрана колісна платформа Patria 6×6. Програма передбачає розробку спільного сімейства броньованих колісних засобів для армій двох країн.

У жовтні того ж 2020 року, між міністерствами оборони обох країн та компанією Patria була укладена угода про початок дослідно-конструкторських робіт з розробки сімейства броньованих машин.

А вже у листопалі було повідомлено, що у Латвії на підприємстві EMJ Metāls SIA виготовлятимуть компоненти для БТР фінської компанії.

Спільна програма відкрита для інших країн за взаємною згодою країн-учасниць. Загалом, ця система транспортних засобів покращить мобільність, економічність, сумісність та безпеку постачання армій країн-учасниць.

Patria Балтія Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Латвія Світ